Video Protestul tractoarelor la Bruxelles, scene de gherilă urbană. Fermierii dau foc, forţează blocajele poliţiei şi asediază clădirile UE

Spread the love

Sute de tractoare au fost duse la Bruxelles pentru a participa la protestul de luni.

Protestatarii au forţat cordoanele poliţiei şi au provocat mai multe incendii dând foc vegetaţiei şi unor cauciucuri.

Poliţiştii au folosit tunurile cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari.

Protestul are loc în timp ce la Bruxelles se desfăşoară summitul miniştrilor europeni ai agriculturii Fermierii sunt furioşi din cauza taxelor, a costurilor în creştere şi a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Vezi mai multe articole din categoria social Proteste asemănătoare s-au desfăşurat şi în alte ţări, precum Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Olanda, Germania, Polonia şi România.

Cartierul European este asediat de fermieri, în timp ce Summitul miniştrilor europeni ai agriculturii este în desfăşurare.

 Fermierii aprind mai multe incendii în Cartierul European în timp ce se desfăşoară un summit care reuneşte miniştrii agriculturii europeni.

Se folosesc tunuri cu apă.

Fermierii scapă de blocada poliţienească şi intră în Cartierul European de la Bruxelles, în timp ce miniştrii europeni ai agriculturii se întâlnesc pentru un summit.

Sute de tractoare blochează diverse străzi ale oraşului belgian, în special în apropierea cartierului european care găzduieşte întâlnirea miniştrilor agriculturii din cele 27 de ţări ale UE.

Fermierii, sosiţi din diverse ţări europene pentru a protesta împotriva Politicii Agricole Comune (PAC) şi a Green Deal, au blocat rue de la Loi, în direcţia Clădirii Europa, unde va avea loc şedinţa miniştrilor.

Explozii ale unor petarde s-au auzit în zonă, iar mai multe tuneluri au fost închise.

Lasă un răspuns