Războiul Israel – Hamas. Tel Aviv: 101 ostatici sunt în viaţă în Gaza / A murit soldatul care şi-a dat foc în faţa Ambasadei Israelului de la Washington

Spread the love

Conform estimării israelienilor, Hamas mai are 101 de aşi în mânecă pentru a negocia un armistiţiu sau o încetare a focului, acesta fiind numărul ostaticilor aflaţi în viaţă pe care gruparea teroristă îi are sub control.

Războiul Israel – Hamas.

A murit soldatul care şi-a dat foc în faţa Ambasadei Israelului de la Washington / Tel Aviv: 101 ostatici sunt în viaţă în Gaza Forţele aeriene israeliene au înfiinţat oficial un „departament iranian”, ca răspuns la ameninţarea tot mai mare a Teheranului împotriva Israelului.

Acest departament va gestiona toate pregătirile militare pentru potenţialele atacuri viitoare ale Iranului – scrie publicaţia Jerusalem Post – şi are ca scop în primul rând combaterea programului nuclear al Iranului.

Surse oficiale de securitate israeliene au declarat că, prin această decizie, Tel Aviv intenţionează să tragă un avertisment nu numai Iranului, ci şi Statelor Unite, care au fost criticate de unii pentru gestionarea proastă a programului nuclear al Iranului, precum şi pentru finanţarea acestui Program nuclear al Iranului.

Departamentul va putea funcţiona 365 de zile pe an, în principal pentru a face faţă conflictului iranian care se accelerează.

În plus, va servi la menţinerea securităţii şi la eliminarea organizaţiilor teroriste susţinute de Iran din Yemen, Irak, Liban, Siria, Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Prioritatea principală a acestui departament se concentrează însă pe ameninţarea nucleară în creştere.

Vezi mai multe articole din categoria social Aaron Buşnell, soldatul forţelor aeriene americane care şi-a dat foc în faţa ambasadei Israelului din Washington, a murit în spital din cauza arsurilor grave.

Buşnell, în vârstă de 25 de ani, a cerut „eliberarea Palestinei”.

Videoclipul a fost distribuit pe reţelele de socializare.

‘„Nu voi mai fi complice la genocid.

Sunt pe cale să întreprind un act de protest extrem, dar în comparaţie cu ceea ce au trăit oamenii în Palestina de către colonizatorii lor, nu este deloc extrem.

Acesta este ceea ce clasa noastră conducătoare a decis că va fi normal”, a spus Buşnell, înainte de să-şi dea foc.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au ucis 30 de militanţi Hamas în cartierul Zeitoun din oraşul Gaza, în ultimele 24 de ore.

IDF a raportat acest lucru, explicând că un raid aerian a lovit o clădire din care opera un lunetist Hamas.

Luptele continuă şi în Khan Younis, în sudul Gazei, a adăugat IDF.

  Proiectul unui acord general pentru un armistiţiu temporar şi eliberarea ostaticilor, ajuns la Paris, se încadrează în parametrii Israelului, dar răspunsul Hamas este încă aşteptat.

Acest lucru a fost declarat de ministrul israelian Gideo Sa’ar, sugerând să „aşteptăm cu răbdare”.

„Ceea ce a fost prezentat la Paris se încadrează în liniile noastre roşii, dar trebuie să existe un partener”, a reiterat el.

Discuţiile cu participarea Egiptului, Qatarului şi SUA continuă la Doha împreună cu o delegaţie israeliană şi reprezentanţi ai Hamas.

Forţele de Apărare Israel (IDF) şi-au prezentat planul de evacuare a civililor palestinieni din Rafah.

Acest lucru a fost anunţat de biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Este un plan care deschide calea ofensivei militare terestre în oraş, în sudul Fâşiei Gaza, unde milioane de persoane strămutate şi-au găsit refugiul.

Mai mult, biroul premierului israelian a aprobat şi acordarea de ajutor umanitar în sudului Fâşiei Gaza, „pentru a preveni jafurile care au avut loc în nordul Fâşiei Gaza şi în alte zone”.

Într-o notă citim că armata „a prezentat cabinetului de război un plan de evacuare a populaţiei din zonele de luptă din Fâşia Gaza”.

Există 101 ostatici încă în viaţă în Gaza, relatează surse israeliene.

Pe 7 octombrie 2023, conform aceloraşi surse, Hamas a luat ostatici 253 de persoane.

Astăzi, 134 de ostatici se află în Gaza, printre ei: 4 ostatici ţinuţi captivi de Hamas din 2014.

130 de persoane, care au fost răpite în timpul atacului terorist al Hamas din 7 octombrie 2023, sunt încă ţinute ostatice de Hamas.

Din cei 130 de ostatici: 111 sunt bărbaţi, 19 sunt femei, inclusiv: Doi copii sub 5 ani.

10 dintre ostatici au peste 75 de ani.

119 sunt cetăţeni israelieni sau cu paşapoarte duble, 11 sunt cetăţeni străini (8 thailandezi, 1 nepalez, 1 tanzanian, 1 francez/mexican).

Cadavrele a 33 de ostatici (inclusiv Hadar Goldin şi Oron Shaul) sunt deţinute de Hamas în Gaza.

Un israelian este dat dispărut.

Oamenii eliberaţi sunt 123: – 5 israelieni au fost eliberaţi înainte de acordul cu Hamas.

– 81 de israelieni şi 24 de cetăţeni străini au fost eliberaţi ca urmare a acordului cu Hamas (24-30.

11.

23).

– 8 ostatici au fost ucişi de Hamas şi trupurile lor au fost recuperate de forţele IDF.

– 3 ostatici au fost ucişi din greşeală de forţele IDF.

– Operaţiunea „Mâna de aur”: pe 24.

12.

24, forţele de securitate Rafah i-au salvat pe Louis Har (71 de ani) şi Fernando Marman (61 de ani), care fuseseră răpiţi de Hamas pe 7 octombrie de la Nir Yitzhak.

Lasă un răspuns