Banca Comercială Română (BCR) a depășit pragul de 1 milion de români care au beneficiat gratuit de educație financiară, prin cele două programe ale sale dedicate – Școala de Bani și Coaching Financiar, în cei 8 ani de când le derulează în comunități, instituții, companii, dar și unitățile băncii.
650.
000 de copii, adolescenți, tineri și adulți absolvenți Școala de BaniȘcoala de Bani, proiectul BCR lansat în 2016 a devenit cel mai amplu și cunoscut program de educație financiară din România.
Peste 1.
500 de angajați ai băncii au oferit, în paralel cu activitatea lor curentă, cursuri de educație financiară, în unitățile BCR, comunități, școli sau în mediul virtual, prin sesiuni online.
În ultimii 8 ani, programul a susținut peste 650.
000 de români să aibă o relație mai bună cu banii și să ia decizii financiare inteligente.
Dintre aceștia, aproximativ 145.
000 sunt adulți din companii private, instituții publice, ONG-uri, universități și școli, angajați BCR și utilizatori activi ai platformei Școala de Bani, 150.
000 sunt adolescenți și studenți și peste 355.
000 sunt copii între 7 și 14 ani.
Programul are o platformă educativă online – ȘcoaladeBani.
ro, care oferă gratuit resurse practice și instrumente necesare despre planificarea bugetului personal, mindfulness financiar, promovează gestionarea eficientă a banilor și susține obiectivele financiare ale românilor pentru o viață mai prosperă.
Restul, peste 400.
000 de români au beneficiat de un plan financiar personalizat prin Financial CoachingServiciul de coaching financiar al BCR este unic în România și disponibil gratuit, în unitățile băncii, oricărei persoane interesate, indiferent dacă este sau nu client al băncii.
Serviciul se bazează pe o platformă inovatoare de analiză de date, concepută în laboratoarele digitale ale BCR.
Astfel, 400.
000 de persoane au beneficiat în ultimii doi ani de un plan financiar personalizat și soluții concrete pentru planurile și obiectivele lor de viață.
Dintre aceștia, aproximativ 60% și-au propus să-și constituie un fond de urgențe, primul pas pentru un buget echilibrat și solid, 40% și-au pus ca țintă încheierea unei asigurări, ca formă de protecție, peste 23% și-au propus să-și diversifice economiile pe care le dețin, iar circa 5% doresc să economice pentru educația copiilor.
Petiție pentru educație financiară în materiile de școalăDincolo de aceste eforturi, BCR consideră că o soluție pentru pregătirea tuturor generațiilor pentru independență financiară, cât și reponsabilizarea lor cu privire la bani, este introducerea educației financiare în materiile predate la școală.
Așa că a lansat o petiție publică, care poate fi semnată aici.
Semnează și tu petiția!Articol susținut de BCR