După ce IA-ul i-a făcut lăutari pe Iohannis și Ciolacu, ministrul Digitalizării avertizează: Astăzi e un clip amuzant, dar poate să afecteze un candidat masiv

Spread the love

Clipuri de genul celor în care Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu sunt pe post de lăutari, cu ajutorul inteligenței artificiale, pot fi amuzante, însă un instrument de acest tip poate fi foarte periculos.

Într-un context creat de deepfake, susține ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, poate aduce daune majore unui politician.

„M-am gândit ce s-ar putea face cu acest instrument pentru că astăzi e un clip amuzant, care pe buzele multora a stârnit zâmbete, dar în același timp, acel instrument, modul în care poate să fie calibrat, poate să aducă cu o zi înainte de alegeri, imaginea unui candidat care să spună, într-un context creat de deepfake, I love Rusia.

În clipa respectivă, dacă este promovat și nu este scos de pe o rețea de socializare și îl văd milioane de români, automat poate să-l afecteze pe acel candidat masiv.

Important este să găsim pattern-ul.

Aceste clipuri amuzante astăzi pot fi ca și tehnologie un tipar în care poți să pui un candidat politic în orice altă ipostază”, a declarat ministrul în emisiunea „În fața ta”, de la Digi 24.

Clipul despre care s-a vorbit în emisiune este:

Lasă un răspuns