De ce corpul lui Navalnîi a fost returnat în a 9-a zi. Şi ce se va întâmpla în a 40-a zi

Spread the love

Înmormântarea opozantului va fi o mare problemă pentru autorităţi, deoarece sute de mii de oameni ar putea ajunge la Moscova pentru a-i aduce ultimul omagiu.

De ce corpul lui Navalnîi a fost returnat în a 9-a zi.

Şi ce se va întâmpla în a 40-a zi A 9-a zi, când Vladimir Putin a decis să returneze trupul lui Aleksei Navalnîi familiei, este una dintre cele mai importante în ritualurile funerare ruseşti.

Biserica Ortodoxă crede că tocmai după această perioadă de timp după ce trupul a cedat, sufletul se prezintă înaintea lui Dumnezeu pentru a răspunde pentru păcatele sale.

Iar preşedintele rus, care pune mare accent pe imaginea sa de „bun creştin”, nu a putut continua să pretindă că nu s-a întâmplat nimic şi să permită anchetatorilor săi să-şi continue strategia, ignorând apelurile lansate din multe părţi.

Vezi mai multe articole din categoria social Toată lumea a cerut încetarea încercării de a o şantaja pe mama acestuia, Liudmila, care a aşteptat mai multe zile în faţa închisorii arctice în care murise Alexei.

În mod normal, în a 3-a zi, trupul defunctului este îngropat sau incinerat, în funcţie de prevederile testamentului.

Dacă decesul a avut loc acasă, trebuie aşteptate documentele medicului şi al poliţiei.

În orice caz, după trecerea în nefiinţă, cadavrul este transportat la morgă şi toate oglinzile sunt drapate în casă până la momentul înmormântării.

Acest lucru are loc de obicei în biserică şi toţi cunoscuţii sunt invitaţi să participe.

În cazul lui Navalnîi, înmormântarea va constitui o mare problemă pentru autorităţi, deoarece sute de mii de oameni ar putea ajunge la Moscova pentru a-i aduce un omagiu disidentului.

După înmormântare, are loc prima dintre cele trei ceremonii de pomenire, „pominki” în rusă.

Toată lumea se adună acasă sau într-un loc să bea şi să mănânce în timp ce onorează defunctul.

Se fac pomeniri sub forma de toast, dar se are în vedere să se evite cu stricteţe atingerea paharelor.

Este momentul în care sufletul se prezintă lui Dumnezeu.

În camera în care oamenii beau şi mănâncă, fotografia defunctului trecut în doliu este din nou aşezată pe o masă.

Adesea, în faţa imaginii se pune un pahar mic de vodcă cu o felie de pâine deasupra.

Este atunci când sufletul care părăseşte pământul şi urcă la cer sau coboară în iad, până când ziua judecăţii universale este hotărâtă odată pentru totdeauna.

Încă o dată are loc o pomană şi pominki-ul de rămas bun.

Cu această ocazie, ca şi cu celelalte două anterioare, felul de mâncare care trebuie oferit prietenilor şi cunoscuţilor este «kutya», orezul gătit cu struguri uscaţi.

Apoi blinii, care se mănâncă cu somon, caviar sau brânză.

Zilele a 9-a şi a 40-a sunt atunci când orice credincios care l-a cunoscut pe defunct, dar nu i-a fost intim, merge la biserică pentru a-l pomeni, aprinzând o lumânare şi dând preotului un bilet cu numele defunctului pentru ca acesta să-l pomenească în rugăciunile sale.

Asta s-a întâmplat deja ieri la Moscova şi în numeroase alte oraşe ale Rusiei.

Lasă un răspuns