LIVE Război în Ucraina – ziua 730: Încă un avion rusesc de recunoaștere, doborât de ucraineni / Doi ani de la invazia Rusiei

Spread the love

Forțele ucrainene susțin că au doborât vineri un avion spion rusesc.

Aceasta ar fi o victorie majoră a Ucrainei.

Presa ucraineană a difuzat imagini care arată un incendiu uriaș care a izbucnit atunci când avionul de război s-a prăbușit în regiunea Krasnodar de pe coasta de est a Mării Azov.

Armata Rusiei nu a comentat, dar oficialii din regiune au declarat că un avion s-a prăbușit în zonă, fără a-l identifica.

Mai mulți bloggeri militari ruși au confirmat pierderea avionului.

Ar fi a doua astfel de aeronavă doborâtă de Ucraina în puțin peste o lună.

Ucraina marchează sâmbătă doi ani de la invazia Rusiei, intrând într-un nou an de război slăbită de lipsa ajutorului occidental, în timp ce Rusia este încurajată de noi câștiguri.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că deciziile privind aprovizionarea cu arme trebuie să fie „prioritatea”.

La doi ani de la începutul războiului, lideri occidentali sunt așteptați în Ucraina, dar imaginea de ansamblu rămâne incertă pentru Kiev, din cauza blocării de către Congresul SUA ajutorului de 60 de miliarde de dolari, precum și a întârzierii livrărilor de armament promise.

Lasă un răspuns