Un mort și patru răniți într-un atac israelian în Cisiordania ocupată

Spread the love

O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite, dintre care una grav, într-un atac israelian asupra unui vehicul, joi seara, la Jenin, bastion al facțiunilor armate palestiniene din nordul Cisiordaniei ocupate, potrivit autorităților locale, citate de AFP.

Atacurile mortale s-au înmulțit în Cisiordania de la începutul războiului din Gaza, la 7 octombrie, între atacuri ale coloniștilor israelieni asupra palestinienilor, atacuri ale palestinienilor asupra israelienilor și raiduri aproape zilnice ale armatei israeliene.

„Un bombardament (israelian) asupra unei mașini în tabăra din Jenin s-a soldat cu un mort și patru răniți, dintre care unul grav”, a declarat joi seara pentru AFP Ministerul Sănătății al Autorității Palestiniene.

Mai multe ziare israeliene au raportat un atac aerian israelian, dar acest lucru nu a fost confirmat imediat de armată.

Mașina a fost lovită pe o stradă din tabăra de refugiați, care a devenit o zonă urbană de-a lungul anilor.

La fața locului, rămășițele aproape complet distruse ale vehiculului erau în flăcări în mijlocul unei străzi, la câțiva metri de o clădire, notează AFP.

În cursul dimineții, tot în Cisiordania, trei palestinieni au ucis o persoană și au rănit alte opt, printre care o tânără însărcinată, când au deschis focul cu arme automate asupra unor vehicule aflate într-un ambuteiaj în apropierea vastei așezări evreiești de la Maale Adoumim, situată pe marginea unei autostrăzi între Ierusalim și Marea Moartă.

Miercuri, forțele israeliene au anunțat că au ucis trei presupuși combatanți palestinieni în noaptea precedentă, în timpul unui raid nocturn în zona Jenin.

De la începutul războiului, la 7 octombrie, peste 360 de persoane au fost ucise în Cisiordania de către forțele israeliene, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății din Ramallah.

La sfârșitul lunii ianuarie, trei tineri palestinieni – doi membri ai Jihadului Islamic și unul al Hamas – au fost uciși de agenți israelieni deghizați în medici în timp ce se aflau la spitalul Ibn Sina din Jenin, o operațiune condamnată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Lasă un răspuns