Serviciile ruseşti, bănuite că sunt în spatele Stelelor lui David găsite la Paris

Spread the love

Se spune că Rusia lui Vladimir Putin se află în spatele graffiti-urilor cu Stelele lui David găsite în regiunea Parisului în octombrie anul trecut, după atacul Hamas asupra Israelului.

Serviciile ruseşti, bănuite că sunt în spatele Stelelor lui David găsite la Paris Potrivit unei note a Direcţiei Generale a Serviciilor de Securitate Internă (DGSI) a Franţei, dezvăluită de Le Monde, aşa-numita operaţiune „Stelele lui David” a fost dirijată direct de „DIrecţia a V-a a FSB-ului rusesc”, responsabil cu operaţiunile internaţionale ale serviciilor secrete.

Vezi mai multe articole din categoria social Misiunea ar face parte dintr-o campanie de dezinformare, continuă Le Monde, desfăşurată în cadrul unei operaţiuni mai ample de ingerinţă a Moscovei în mai multe ţări UE, precum şi în Republica Moldova.

În Rusia, regimul Putin încearcă să ascundă urmele, după moartea lui Navalnîi.

Un colaborator apropiat al opozantului, Ivan Zdanov, a anunţat o recompensă de 50.

000 de euro în schimbul unor „informaţii exhaustive” cu privire la moartea lui Alexei, survenită în colonia penală Kharp, dincolo de Cercul Polar.

Decesul a fost definit drept „crimă” de către oamenii apropiaţi lui Navalnîi, în vreme ce autorităţile ruse au vorbit despre moarte survenită din cauze naturale.

Lasă un răspuns