Rusia, tot mai înghesuită pentru cazul Navalnîi: Bulgaria l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus

Spread the love

Ministerul bulgar de Externe l-a chemat astăzi pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Federaţiei Ruse la Sofia, Valentin Solodkin, un demers legat de moartea lui Alexei Navalnîi.

Rusia, tot mai înghesuită pentru cazul Navalnîi: Bulgaria l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus Într-o notă a ministerului transmisă presei se poate citi faptul că „partea bulgară îşi exprimă indignarea faţă de moartea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi în colonia penală din Siberia, unde fusese deportat pe nedrept”.

Partea bulgară „îndeamnă autorităţile de la Moscova să desfăşoare imediat o anchetă transparentă, amănunţită şi obiectivă, inclusiv implicarea unei comisii internaţionale independente, pentru a clarifica toate circumstanţele din jurul morţii lui Navalnîi”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Sofia îndeamnă, de asemenea, „eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor celorlalţi prizonieri politici deţinuţi în mod arbitrar pentru opoziţia lor faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”.

În cele din urmă, nota exprimă „profundă îngrijorare cu privire la continuarea represiunii sistematice împotriva societăţii civile ruse, a forţelor democratice, a opoziţiei politice şi a vocilor critice din Federaţia Rusă”.

Reacţia ambasadei Rusiei la Sofia a fost dură.

„Situaţia inerentă în cazul lui Alexei Navalnîi este o chestiune exclusiv internă a Rusiei şi orice încercare de a exercita presiuni asupra autorităţilor ţării nu este altceva decât o ingerinţă în afacerile interne”, se arată într-o postare pe site-ul de Facebook al Ambasadei Rusiei.

Lasă un răspuns