Planul lui Netanyahu: Israelul să păstreze controlul asupra zonelor palestiniene

Spread the love

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a prezentat primul său plan pentru Fâşia Gaza care ar urma după încheierea războiului cu Hamas, afirmând că Israelul va păstra controlul de securitate asupra zonelor palestiniene şi va face ca reconstrucţia să depindă de demilitarizare, notează Reuters.

Planul lui Netanyahu: Israelul să păstreze controlul asupra zonelor palestiniene Planul subliniază opoziţia lui Netanyahu faţă de crearea unui stat palestinian, pe care îl consideră o ameninţare la adresa securităţii, fără a exclude însă în mod explicit crearea unui astfel de stat la un moment dat.

Planul lui Netanyahu propune ca Israelul să menţină controlul de securitate asupra Cisiordaniei şi a Fâşiei Gaza ocupate.

Planul, pe care Netanyahu l-a prezentat joi cabinetului de securitate, vine pe fondul intensificării apelurilor internaţionale de a pune capăt luptelor care au distrus mari porţiuni din Gaza şi de a relansa eforturile de creare a unui stat palestinian alături de Israel, relatează sursa citată.

Vezi mai multe articole din categoria externe    

Lasă un răspuns