După un succes de audiență, serialul „True Detective” se va întoarce pentru al cincilea sezon

Spread the love

Serialul american de detectivi „True Detective” va fi reînnoit pentru un al cincilea sezon, a anunțat HBO joi, la câteva zile după difuzarea ultimului episod din sezonul 4, relatează AFP.

Anunțarea unui nou sezon nu este surprinzătoare având în vedere succesul înregistrat de „Night Country”, care s-a centrat pentru prima dată pe un duo feminin.

Creatoarea sezonului 4 Issa Lopez a semnat un contract cu HBO și platforma de streaming Max a aceluiași grup Warner Bros Discovery pentru a lucra la alt „conținut exclusiv”, a indicat canalul american în un comunicat de presă.

HBO nu precizează cine va juca de data aceasta duo-ul de detectivi de poliție, care s-a schimbat în fiecare sezon de la primul din 2014, în timp ce duo-ul Matthew McConaughey – Woody Harrelson a făcut serialul celebru.

Sezonul 4, format din șase episoade și a cărei acțiune are loc în Alaska, a avut în centru un duo format exclusiv din femei – Jodie Foster și Kali Reis, o actriță indigenă și fostă campioană americană la box – și a avut un real succes cu o medie de 12,7 milioane de telespectatori la nivel mondial, cel mai bun rezultat al seriei de când există, potrivit HBO.

Pentru Jodie Foster, intervievată recent de AFP, acest al patrulea sezon a fost menit să-l reflecte pe primul.

„Cei doi băieți, Louisiana: e cald, toată lumea transpira.

.

.

E claritatea acestei lumini brutale.

Iar la noi era exact invers: două femei, în întuneric, în frig, în adâncurile lumii”, a subliniat ea.

Cele două femei investighează moartea misterioasă a opt oameni de știință care lucrează la o stație de cercetare arctică, în timp ce personajul lui Kali Reis este bântuit de uciderea cu ani în urmă a unei femei indigene, crimă care până atunci nu fusese elucidată.

Un subiect care se intersectează cu viața ei reală, actrița fiind implicată în lupta împotriva violenței împotriva femeilor indigene.

În timpul difuzării sezonului 4, unul dintre autorii săi inițiali, Nic Pizzolatto, care încă este unul dintre producătorii executivi, a criticat scenariul.

Aceste critici au fost larg comentate de mass-media de specialitate din SUA, iar Kali Reis a ajuns să răspundă pe X (ex-Twitter) că „atunci când nu ai nimic pozitiv de împărtășit, să arunci cu rahat în alții este noua tendință”.

Lasă un răspuns