Ucrainenii susţin că au dovezi potrivit cărora ruşii au folosit rachete nord-coreene

Spread the love

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat că are dovezi potrivit cărora Rusia a folosit rachete cu rază lungă de acţiune din Coreea de Nord în mai multe dintre atacurile sale asupra localităţilor ucrainene, potrivit CNN.

Ucrainenii susţin că au dovezi potrivit cărora ruşii au folosit rachete nord-coreene Serviciul ucrainean a transmis că investigaţiile sale au stabilit că este vorba despre „rachete balistice de tip Hwasong-11 (KN-23/24), fabricate în Republica Populară Democrată Coreea”.

Pe Telegram, SBU a mai anunţat că ruşii au tras peste 20 de astfel de rachete în Ucraina omorând cel puţin 24 de civili şi rănind peste 100 de persoane.

„Unul dintre primele cazuri de utilizare de către agresor a rachetelor balistice nord-coreene a fost înregistrat la 30 decembrie 2023, în timpul atacului asupra regiunii Zaporojia.

Un alt atac al rachetelor nord-coreene a fost efectuat de ocupanţi la începutul lunii ianuarie a acestui an asupra unui bloc de apartamente din Kiev”, a comunicat SBU.

Vezi mai multe articole din categoria externe Rachetele nord-coreene au mai fi fost folosite în atacuri din Harkov şi din Doneţk, a precizat SBU.

Rusia şi Coreea de Nord au negat faptul că au o înţelegere care priveşte livrarea de arme.

Totuşi, imagini din satelit şi informaţii obţinute de serviciile secrete au prezentat dovezi potrivit cărora Coreea de Nord a început să trimită arme în Rusia.

Lasă un răspuns