Spitalul Judeţean Târgovişte susţine că nu are legătură cu afişele de angajare lipite pe stâlpi în Bucureşti

Spread the love

Iniţiativa de a lipi afişe cu anunţuri de angajare medici pe stâlpi din Bucureşti nu aparţine Spitalului Judeţean Târgovişte şi nu este făcută la sugestia conducerii spitalului, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Diana Bonto.

„Nu ştiu exact cine a lipit acele afişe, dar în mod cert decizia de a le lipi, de a anunţa necesitatea spitalului de a avea medici urgentişti, decizia de a le lipi nu a fost susţinută de spital şi nu la sugestia vreunui membru al conducerii.

Un entuziast care, probabil, a vrut să ajute”, a precizat Diana Bonto.

Aceasta a adăugat că spitalul din Târgovişte va scoate la concurs în perioada următoare mai multe posturi de medic, dar anunţul va fi făcut, conform procedurii, pe site-urile spitalului şi Ministerului Sănătății: „Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte va scoate la concurs 41 de posturi de medic în diverse specialităţi şi 35 de posturi de infirmier.

În acest moment suntem în curs de procedură de scoatere la concurs a posturilor menţionate.

Prin atragerea medicilor şi a personalului auxiliar ne dorim să venim în întâmpinarea problemelor ce privesc activitatea medicală, probleme care sunt cauzate de lipsa personalului.

Conducerea face eforturi deosebite pentru a asigura condiţiile necesare unor acte medicale la standarde de calitate şi în siguranţă pentru toţi pacienţii care se adresează unităţii noastre.

Posturile disponibile vor fi publicate pe site-ul spitalului şi pe site-ul ministerului, conform procedurii în vigoare privind scoaterea lor, anunţarea acestora şi procedura de examen.

”HotNews.

ro a scris, ieri, că Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a ajuns să caute medici urgentiști printr-o metodă mai puțin obișnuită: pe stâlpii din București au fost lipite câteva anunțuri în care scrie: „Căutăm medici specialiști UPU-SMURD / SJU Târgoviște.

” La numărul de telefon din anunț răspunde directorul de îngrijiri medicale al spitalului, Florin Gheorghe, care spune că, deși s-au mai organizat concursuri în trecut, niciun doritor nu s-a prezentat.

Spitalul are un deficit de 8 medici la Unitatea de Primiri Urgențe.

Florin Gheorghe este actualul director de îngrijiri al unității medicale, iar în trecut a fost asistentul șef al Unității de Primiri Urgențe.

El a declarat pentru HotNews.

ro că Ministerul Sănătății va scoate în curând la concurs posturi pentru acest spital și că speră ca vestea să ajungă la cât mai mulți oameni, având în vedere că spitalul a mai organizat și în trecut concursuri de angajare, dar nu s-a prezentat niciun doritor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr.

Diana Bonto, spune că posturile care urmează să fie scoase la concurs vor fi afișate pe site-ul Ministerului Sănătății și pe cel al Spitalului Județean Târgoviște.

Diana Bonto mai spune că nu se știe, în acest moment, câte posturi vor fi aprobate de Ministerul Sănătății pentru acest spital.

O fotografie cu un anunț de angajare lipit pe un stâlp din București a fost publicată de jurnalista Carla Cristina Tănasie pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns