Marea Britanie îi sancționează pe șefii coloniei penale arctice în care a murit Navalnîi

Spread the love

Marea Britanie a impus miercuri sancțiuni împotriva a șase persoane din conducerea coloniei penale „Lupul Polar”, unde a murit săptămâna trecută liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, relatează Reuters.

Liderii occidentali și-au exprimat indignarea față de vestea anunțată de autoritățile ruse că Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al președintelui Vladimir Putin, și-a pierdut cunoștința și a murit în închisoare.

Cei sancţionaţi, inclusiv şeful şi cinci şefi adjuncţi ai coloniei penale, vor fi interzişi în Marea Britanie şi li se vor îngheţa bunurile, a declarat ministrul britanic de externe David Cameron într-un comunicat.

„Este clar că autoritățile ruse l-au văzut pe Navalnîi ca pe o amenințare și au încercat în mod repetat să-l reducă la tăcere.

.

.

nimeni nu ar trebui să se îndoiască de natura opresivă a sistemului rus”, a spus el.

„Cei responsabili pentru tratamentul brutal al lui Navalnîi nu ar trebui să își facă iluzii – îi vom trage la răspundere”.

Ambasada Rusiei la Londra a denunțat măsurile ca fiind „nedrepte” și a spus că Marea Britanie se amestecă în afacerile interne ale Rusiei și emite judecăți înainte ca ancheta cu privire la moartea lui Navalnîi să fie finalizată.

„Considerăm decizia Londrei ca fiind inutilă și nulă din punct de vedere juridic”, spun agențiile de presă ruse.

„Ca toate provocările anterioare anti-ruse, nu va rămâne fără răspuns”.

Cameron a promis să ia măsuri în această privință sâmbătă, în timp ce Londra l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a transmite clar autorităților ruse că sunt „pe deplin responsabile” pentru moartea lui Navalnîi.

Lasă un răspuns