Începe procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai soldat cu moartea a doi tineri

Spread the love

Procesul lui Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit, în vara anului trecut, începe joi, la Judecătoria Mangalia.

Vlad Pascu va fi judecat pentru infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Deși s-a stabilit inițial că procesul va începe la ora 9.

00, ulterior s-a decis amânarea până la ora 12.

30, deoarece la Tribunalul Constanța se judecă legalitatea şi temeinicia arestării preventive a lui Pascu Matei Vlad, scrie Ziua de Constanța.

Pentru că a fost luată decizia amânării procesului, părinții celor doi tineri au mers la locul accidentului, la ieșirea din localitatea 2 Mai.

Tânărul se află în arest preventiv, măsură contestată de către avocații acestuia, care încearcă să obțină control judiciarAccidentul a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului.

Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc.

Alți trei tineri au fost răniți.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte.

A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz.

Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

Concluziile raportului de control, prezentate de Cătălin Predoiu:La zece zile de la accident, șeful Poliției Române, Benone Matei, a avut prima ieșire publică, la Constanța, pentru instalarea unei noi conduceri a Poliției Județene.

El a vorbit despre mai multe „erori impardonabile” în acest caz, spunând că „100% accidentul putea fi evitat”.

Benone Matei a fost la Constanţa pentru numirea noului şef al Poliției Județene, Mădălina Vlangăr, instalată după ce fostul șef al IPJ Adrian Glugă a demisionat, fiind cercetat prealabil în urma erorilor grave ale polițiștilor în cazul lui Vlad Pascu.

De altfel, șeful Poliției Române și fostul șef al IPJ Constanța au susținut o conferință de presă comună.

Putea fi evitat accidentul de la 2 Mai, dacă nu existau erorile Poliției?Într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri.

Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Lasă un răspuns