Finlanda introduce amenzi de 200 de euro pentru participarea la greve ilegale

Spread the love

Guvernul finlandez a anunțat joi planuri de a restrânge dreptul la grevă, cu o nouă legislație care va introduce o amendă de 200 de euro pentru angajații care participă la acțiuni „politice” ilegale, a informat postul public YLE, relatează Reuters.

Sindicatele finlandeze au protestat luni de zile față de reformele guvernamentale din domeniul muncii și a reducerilor ajutoarelor sociale și au organizat mai multe greve pe scară largă în ianuarie și februarie, promițând că vor continua cu mai multe măsuri dacă guvernul nu își anulează planurile.

Anunțând joi o nouă legislație privind „pacea industrială”, ministrul muncii, Arto Satonen, a declarat că guvernul va limita durata grevelor politice la 24 de ore și va introduce o amendă de 200 de euro pentru angajații care participă la o grevă care a fost declarată ilegală de către o instanță.

Dreptul la grevă ar rămâne neafectat în cazurile de dispute pe piața muncii, cum ar fi neînțelegerile privind salariile dintre angajați și angajatori.

Guvernul intenționează, de asemenea, să interzică ceea ce Satonen a numit greve de solidaritate „disproporționate”.

Guvernul a spus că nu este sustenabil pentru economia finlandeză ca grevele politice – menite să protesteze împotriva politicilor guvernamentale – să provoace daune financiare disproporționate companiilor private.

Lasă un răspuns