Iulian Fota, demis din funcția de secretar de stat în Ministerul de Externe: Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. Aş fi apreciat să nu fiu umilit la plecare

Spread the love

Iulian Fota a fost demis în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), el reacționând miercuri printr-un mesaj postat pe Facebook în care spune că, dincolo de semnarea deciziei, premierul Marcel Ciolacu nu a jucat vreun rol în decizia „concedierii” sale: „Aș fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună , să nu fiu umilit la plecare.

Dar atât s-a putut”.

Iulian Fota a fost eliberat din funcție, la doi ani de la numirea sa, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu.

El a reacționat miercuri, printr-un mesaj postat pe Facebook, în care afirmă că „decizia concedierii” sale nu a pornit de la premier şi că nu este nici „o chestie de partid”, fiind „un caz simplu, fără nici o conotație politică” și „o simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite”.

El spune că, dincolo de faptul că a semnat decizia privind eliberarea sa din funcție, pentru că așa este în fișa postului, premierul Marcel Ciolacu nu a jucat vreun rol în înlăturarea sa din Ministerul de Externe condus de Luminița Odobescu, fost consilier prezidențial:Iulian Fota a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul de Externe în februarie 2022.

Între 2009 și 2014, Iulian Fota a fost consilier prezidențial pentru securitate națională în administrația președintelui Traian Băsescu.

A răspuns de consolidarea relației strategice cu SUA, inclusiv de proiecte vitale pentru Statul Român, precum creșterea prezenței militare americane pe teritoriul României, dezvoltarea cooperării de securitate națională cu mai multe state europene, organizarea mai multor summituri NATO sau dezvoltarea relațiilor de parteneriat strategic cu Polonia sau Turcia, conform biografiei sale publicate pe siteul Ministerului Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns