Premier League: Manchester City vs Brentford – O simplă formalitate pentru „cetăţeni”

Spread the love

Manchester City – Brentford, meci restant contând pentru etapa a 18-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 20 februarie, de la ora 21:30, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Manchester City este mare favorită în faţa lui Brentford, într-o restanţă a etapei a 18-a din Premier League, şi nu-şi mai permite paşi greşiţi în cursa pentru cel de-al patrulea titlul consecutiv în Anglia.

Manchester City ocupă locul 3, cu 53 de puncte acumulate după 24 de partide, la patru în urma liderului Liverpool şi la două distanţă de a doua clasată, Arsenal, care au câte 25 de meciuri disputate, şi vine după o remiză pe teren propriu cu Chelsea, scor 1-1, care a întrerupt o serie de 11 succese consecutive în toate competiţiile.

Echipa lui Pep Guardiola a reuşit în acestă serie victorioasă să câştige World Club Cup, la Jeddah (Arabia Saudită), după 3-0 în semifinale cu Urawa Reds şi 4-0 în finală cu Palmeiras, să se califice în optimile de finală din FA Cup, după 5-0 acasă cu Huddersfield şi 1-0 în deplasare cu Tottenham, şi să se impună cu 3-1 pe terenul celor de la Copenhaga în prima manşă a oprimilor de finală din Champions League (restul succeselor au venit în campionat).

În partidele disputate acasă în acest sezon intern, „cetăţenii” au înregistrat opt victorii şi patru rezultate de egalitate (doar Liverpool mai este neînvinsă pe teren propriu), iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 16 goluri.

Brentford ocupă locul 14, cu 25 de puncte strânse în 24 de etape, cu şase peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o victorie şi patru înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în runda precedentă a pierdut acasă cu Liverpool, scor 1-4.

Din deplasare, echipa lui Thomas Frank s-a întors în acest campionat cu trei succese, o remiză şi şapte eşecuri, iar golgheterul ei este Bryan Mbeumo, cu şapte reuşite în Premier League (este accidentat şi nu va juca în această partidă).

Cele două echipe au disputat deja meciul din retur, la Londra, pe 5 februarie, când Manchester City s-a impus pe terenul celor de la Brentford cu 3-1, după golurile marcate de Foden (45+3, 53, 70), respectiv, Maupay (21).

De menţionat că în sezonul trecut din Premier League, Brentford i-a luat şase puncte din şase posibile lui Manchester City, 2-1 în tur, în deplasare, şi 1-0 în retur, acasă.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester City – Brentford.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns