Piedone despre candidatura Gabrielei Firea la București: Cu tot respectul, eu nu pot să o susțin pentru că orice cal devine gloabă

Spread the love

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat marți la Parlament, că Gabriela Firea ar candida la primăria Capitalei din „postura de învinsă”.

„Cu tot respectul, eu nu pot sa o susțin pentru că orice cal devine gloabă”, a spus Piedone.

Declarația acestuia a fost făcută după o întâlnire cu Marcel Ciolacu în biroul președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Surse politice au declarat pentru HotNews.

ro că primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone le-a spus liderilor PSD că „dacă se profilează un candidat la primăria Capitalei cu șanse reale o să-l susțină cu toată puterea, dar dacă nu, vrea să candideze el pentru acest post”.

După întâlnirea cu liderii PSD, Piedone a fost întrebat de reporteri ce a discutat cu liderii PSD.

„Sunt un om liber.

Nu dau vulturul din mână pe papagalul de pe gard.

Vreau să văd cum se va configura portretul primarului general”, a răspuns Piedone.

Întrebat dacă o susține pe Gabriela Firea la primăria Capitalei, Piedone a replicat: „În viziunea mea în contextul actual al bătăliilor politice,al pseudo alianțelor, Firea e o personalitate.

În bătălia cu Nicușor Dan având postura de învinsă la ultimele alegeri, nu.

E un candidat pentru primăria Capitalei susținut indiferent de formațiunea domnei sale sau în ce fel de alianță se va constitui.

Electoratul ei se învârte la 10-12% dar e și cu dacă aduni electoratul PSD-ului și al PNL-ului.

Cu tot respectul pentru Firea eu nu pot sa mă aliniez a o susține pentru că de obicei orice cal devine gloabă, și aici mă refer la mine ”, a completat Piedone.

De altfel, Cristian Popescu Piedone a anunțat la începutul lunii că ia în calcul să candideze la Primăria Capitalei.

Piedone declara pe 7 februarie că va intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare”.

Primarul sectorului 5 spune că nu se dezice de susținerea anunțată pentru Gabriela Firea, dar, dacă „orgoliile primează” în rândul social-democraților și liberalilor, atunci va candida: „Dacă nu puteți voi, pot eu”.

Lasă un răspuns