LIVE Război în Ucraina, ziua 727: Occidentul se mobilizează pentru a ajuta Ucraina / Tensiuni în creștere în Zaporojie

Spread the love

Occidentul se mobilizează pentru a ajuta Ucraina, rămasă în deficit de armament.

Potrivit NBC News, Casa Albă este pregătită să trimită rachete tactice cu rază lungă de acțiune, iar Canada va dona Ucrainei peste 800 de drone SkyRanger R70.

De asemenea, ministrul de externe al Belgiei, Hadja Lahbib, a cerut UE să dezvolte o armată pe fondul nervozității crescânde în legătură cu agresiunea rusă.

06:59 Ucraina a invitat Japonia să investească în proiecte de mediu cu un potențial estimat la 28,4 miliarde de dolari.

Declarația a fost făcută de ministrul ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Strilets, în timpul Conferinței Japonia-Ucraina pentru Promovarea Creșterii Economice și Reconstrucției06:30Oficialii ucraineni și danezi au purtat o nouă rundă de negocieri privind încheierea unui acord bilateral de securitate, potrivit Biroului Președintelui Ucrainei.

Ca parte a acordurilor la care au ajuns președintele ucrainean Volodimir Zelenski și prim-ministrul danez Mette Frederiksen în timpul întâlnirii lor de la Conferința de securitate de la München, Ucraina a mai semnat un acord bilateral privind cooperarea în materie de securitate și sprijin pe termen lung.

05:50 Canada va dona Ucrainei peste 800 de drone SkyRangers, echipate cu sisteme de navigație autonome și care pot transporta încărcături utile, inclusiv muniție, de până la 3,5 kilograme.

Sunt concepute pentru misiuni de supraveghere și recunoaștere.

05:45Trupele ucrainene se confruntă cu un „foc puternic” din partea forțelor ruse în regiunea de sud Zaporijia, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de AFP.

Declarația vine după ce Rusia a preluat controlul deplin asupra orașului Avdiivka din estul Ucrainei.

05:30Forțele ruse „profită” de întârzierile aliaților occidentali în a oferi Ucrainei ajutor militar suplimentar, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său de luni seara 05:00Rusia a bombardat 9 comunități din regiunea Sumy, rănind 4 persoane.

Forțele ruse au bombardat regiunea Sumi de 252 de ori în 54 de atacuri separate pe parcursul zilei, rănind 4 persoane, a informat Administrația Militară a Regiunii Sumi04:50 Serviciile de informații britanice spun că personalitățile publice din Rusia continuă să se confrunte cu presiuni substanțiale pentru a-și manifesta sprijinul deschis pentru războiul din Ucraina.

Presa rusă a scrie că la începutul lunii februarie, administrația lui Putin a transmis organizatorilor de concerte din Rusia o „listă neagră” reînnoită cu 50 de artiști cărora li s-a interzis să cânte în Rusia.

01:04 Ecuadorul renunţă să mai livreze Ucrainei material militar din epoca sovietică, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care a declanşat furia Moscovei şi interzicerea importurilor de banane ecuadoriene în Rusia.

00:39Ungaria anunţă că nu va bloca cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei, pe care blocul european se pregăteşte să-l aprobe înainte de împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto susține că a reuşit să elimine măsurile care lezau interesele maghiare.

23:55Zelenski recunoaşte o situaţie „extrem de dificilă” în mai multe puncte ale frontului / El critică protestele fermierilor polonezi.

„Nu se referă cu adevărat la cereale, ci mai degrabă la politică” Rusia exploatează întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul internaţional acordat Ucrainei, iar situaţia în zonele în care sunt concentrate trupele Moscovei este „extrem de dificilă”, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul video către compatrioţi, în care a făcut apel la unitate şi solidaritate naţională.

Zelenski a taxat totodată ceea ce a numit „o situaţie care demonstrează erodarea solidarităţii în fiecare zi” şi s-a referit la protestele fermierilor polonezi, care blochează graniţa vestică.

Lasă un răspuns