SuperLiga: U Cluj vs FCSB – Elias Charalambous, fără patru titulari pe Cluj Arena

Spread the love

U Cluj – FCSB, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul României, este programat, luni, 19 februarie, de la ora 20:30, pe Cluj Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

U Cluj şi FCSB încheie etapa a 16-a din SuperLiga cu un meci în care gazdele îşi joacă una dintre ultimele şanse la un loc în play-off, în timp ce oaspeţii caută să se distanţeze cât mai mult în fruntea ierarhiei înainte de înjumătăţirea punctelor.

U Cluj ocupă locul 10, cu 33 de puncte, la două puncte distanţă de Petrolul, care e pe 6, dar care a evoluat deja în această rundă, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Universitatea Craiova, scor 2-2.

De menţionat că echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a câştigat un singur meci în ultimele şase etape (singurul, de altfel, în 2024), iar în rest a avut o remiză şi patru înfrângeri!În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon din SuperLiga, U Cluj a strâns doar 12 puncte, după trei succese, trei egaluri şi şase înfrângeri (de „afară” a adus 21 de puncte!), iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Dan Nistor, cu 10 goluri.

„Echipa va arăta mult mai bine decât a arătat până acum.

FCSB e o echipă care s-a maturizat, este echipa cea mai în formă.

Trebuie să jucăm cu mult curaj, să alergăm foarte mult”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

FCSB este lider, cu 54 de puncte, cu şase peste Rapid şi nouă peste CFR Cluj, care au jucat deja în această etapă, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci partide din SuperLiga, iar în runda precedentă s-a impus acasă în faţa celor de la Sepsi, scor 1-0.

FCSB, care are cel mai bun atac (47 de goluri marcate) şi cea mai bună apărare (21 de goluri primite), a pierdut o singură partidă în ultimele 10 etape din campionat, 0-2 pe teren propriu cu Oţelul (în rest, a bifat şapte succese şi două remize).

Echipa antrenată de Elias Charalambous este lider şi într-un clasament al partidelor disputate în deplasare, cu 27 de puncte acumulate după opt victorii, trei egaluri şi o înfrângere (1-2 cu UTA pe 28 august 2023), iar golgheterul ei şi al campionatului este Darius Olaru, cu 14 reuşite în această ediţie din SuperLiga.

De menţionat că FCSB este echipa care a beneficiat de cele mai multe penalty-uri în favoarea sa în actualul campionat, 11!„Pantea are o problemă gravă, o să fie absent pentru o perioadă lungă.

Băluţă s-a îmbolnăvit, a contactat un rotavirus de la fiica lui şi nu va fi în lot, Haruţ s-a îmbolnăvit de scarlatină de la fetiţa lui, iar Dawa s-a deplasat în Franţa, acolo unde soţia lui a născut.

Va trebui să găsim soluţii”, a declarat Elias Charalambous.

În meciul din tur, disputat pe 2 octombrie 2023, FCSB şi U Cluj au remizat pe Arena Naţională, scor 2-2, după golurile marcate de Dawa (8) şi Şut (39), respectiv, Nistor (26) şi Mitrea (88).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul U Cluj – FCSB.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns