Diplome de asistenți medicali în UE pentru italieni școliți fictiv în România

Spread the love

Polițiștii fac percheziții, luni, în Mureș și Ilfov, fiind vizată o școală postliceală sanitară din județul Mureș care, timp de cinci ani, a școlit fictiv cetățeni italieni care au primit ulterior diplome de asistenți medicali.

Conform Poliției Române, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac 12 percheziții în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar aflat în supravegherea Parchetului Tribunalului Mureș, în care se fac cercetări pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, față de mai multe persoane cercetate.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2019 o școală postliceală ar fi dezvoltat un mecanism ilegal, constând în școlarizarea fictivă a unor cetățeni italieni care nu cunosc limba română și care nu s-au prezentat la cursuri și stagii de practică.

Italienilor le erau eliberate diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.

Poliția spune că sunt vizate opt persoane, care vor fi ridicate și duse la audieri la Poliție.

Lasă un răspuns