Dronele ucrainene care imită UAV-urile rusești Lancet au trecut primele teste

Spread the love

Dronele ucrainene similare UAV-urilor rusești Lancet au trecut de primele teste și sunt în drum spre primele probe de luptă, a spus Mihailo Fedorov, viceprim-ministru și ministru al transformării digitale, pe canalul de YouTube al Diia, portal al Ministerului Digitalizării, relatează Ukrainska Pravda.

Drone fabricate de diferite companii au fost testate în ultimele zile, iar două dintre cele patru drone au trecut cu succes testele.

Fedorov a menționat că în următoarele câteva luni va fi posibilă organizarea lunară a producției a aproximativ 100 de astfel de drone.

Lancet oferă o rază de atac mai mare, funcționând la 30-40 km, în timp ce dronele First-Person View operează la 10-20 km.

Drona de tip Lancet are un alt avantaj: poate funcționa în timpul zilei, în timp ce quadcopterele mari pot funcționa doar sub acoperirea nopții.

Astfel de UAV-uri sunt controlate de un canal video, permițând ghidarea și corectarea mișcării în timpul angajării asupra țintei.

În plus, astfel de drone au o funcție care le permite să se blocheze pe o țintă în ultimii 300-500 de metri înainte de a o lovi fără comunicare directă cu drona.

„Acesta este un produs de înaltă tehnologie, așa că nu l-am putut lansa imediat, pentru că trebuia să pornim piața.

.

.

și acum avem rezultatul”, a explicat ministrul.

„Vor fi 2-3 produse pe piață care concurează între ele, iar într-un an vor fi zeci de astfel de companii”, a adăugat Fedorov.

Următoarea etapă este testarea pe câmpul de luptă.

La începutul lunii februarie, Kyiv Independent raporta că „în următoarele săptămâni”, Ucraina va semna contracte pentru producerea de drone similare UAV-urilor rusești Lancet, cu o rază de acțiune de 40 km.

Producția de drone din Ucraina a crescut semnificativ pe parcursul anului 2023.

În total, peste 200 de companii ucrainene sunt implicate în sectorul UAV, fie asamblarea vehiculelor finite, fie furnizând produse și servicii industriei de drone.

Lancet este o dronă kamikaze cu o rază de acțiune de 40 de kilometri, produsă de ZALA Aero Group, o subsidiară a gigantului rus de arme Kalashnikov Concern.

Lasă un răspuns