Aproape 900 de tone de baterii cu litiu au luat foc la o fabrică de reciclare din Franţa

Spread the love

Aproape 900 de tone de baterii cu litiu au luat foc la o fabrică de reciclare a bateriilor din sudul Franţei, au anunţat duminică autorităţile locale.

Sursa foto: X Incendiul a izbucnit sâmbătă într-un depozit deţinut de grupul francez de reciclare SNAM în Viviez, la nord de Toulouse, a declarat consilierul local Pascal Mazet într-o postare pe X, relatează Reuters.

Bateriile cu litiu sunt foarte importante în dispozitivele electrice, de la telefoane la maşini electrice, dar conţin materiale combustibile care, combinate cu energia pe care o stochează, le pot face să ia foc atunci când sunt expuse la căldură mare, iar arderea lor e periculoasă din cauza substanţelor toxice pe care le pot emana.

Vezi mai multe articole din categoria externe Presa franceză a arătat că aproape 70 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului.

Pe de altă parte, Charles Giusti, un oficial local din prefectura Aveyron, din care face parte şi Viviez, a declarat însă că nu există niciun pericol pentru persoanele care locuiesc în apropiere.

 

Lasă un răspuns