Procurorul Letitia James: Condamnarea lui Trump este o „victorie uriașă”

Spread the love

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a salutat vineri „o victorie uriașă” după ce Donald Trump a fost amendat cu 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară făcută prin intermediul imperiului său imobiliar, Trump Organization, potrivit AFP.

„Este o victorie uriașă pentru acest stat, pentru această țară și pentru oricine crede că ar trebui să jucăm cu toții după aceleași reguli, chiar și foștii președinți”, a scris într-un comunicat cel mai înalt magistrat din New York, care îi adusese în judecată pe Donald Trump și pe cei doi fii adulți ai săi din octombrie 2022.

Această decizie fără precedent este o lovitură pentru averea fostului președinte al Statelor Unite, care încearcă să fie reales în noiembrie.

Într-un document judiciar de 92 de pagini, judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă a statului New York, i-a interzis lui Trump să conducă „orice afacere sau entitate legală în New York pentru o perioadă de trei ani” și l-a obligat să plătească 354,86 milioane de dolari.

Magnatul în vârstă de 77 de ani nu a încetat să vocifereze împotriva unei justiții pe care o consideră în mâinile democraților președintelui Joe Biden, denunțând „un proces demn de o republică bananieră”.

Avocații săi au susținut că dosarul era gol de conținut juridic.

Spre deosebire de procesele penale din acest an – cum ar fi cel stabilit pentru joi, 25 martie, pentru plăți făcute către o vedetă porno – Donald Trump nu risca închisoarea în acest caz civil.

Pe același subiect:

Lasă un răspuns