Netanyahu acuză Hamas că are solicitări „delirante”. Negocierile privind încetarea focului în Gaza „nu sunt foarte promițătoare”, spune Qatarul

Spread the love

Prim-ministrul Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, a declarat sâmbătă că modelul negocierilor pentru un acord-cadru de încetare a focului pentru conflictul dintre Israel și Hamas din Gaza nu a fost „prea promițător” în ultimele zile, relatează Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat că că cererile Hamas sunt „delirante”„Modelul din ultimele zile nu este chiar foarte promițător, dar, așa cum repet întotdeauna, vom rămâne mereu optimiști și vom insista mereu”, a declarat șeicul Mohammed la Conferința de Securitate de la München.

Șeicul Mohammed, care este și ministru de externe, a spus că nu poate intra în detaliile negocierilor, dar, ca și în cazul acordurilor anterioare, au existat două elemente, condițiile umanitare din Gaza și numărul de palestinieni care vor fi eliberați în schimbul ostaticilor deținuți de Hamas.

„Cred că în acest acord vorbim la o scară mai mare și încă vedem unele dificultăți în partea umanitară a acestor negocieri”, a spus el.

El a adăugat că crede că, dacă negocierile privind elementul umanitar al oricărui acord vor progresa, atunci obstacolul asupra numărului celor eliberați va fi în cele din urmă soluționat.

Discuțiile care au implicat oficiali din Qatar, Egipt, Israel și Statele Unite nu au condus până acum la un acord pentru o pauză a luptei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă la rândul său că a trimis negociatori pentru discuții de armistițiu la Cairo, așa cum a solicitat președintele american Joe Biden, dar aceștia nu s-au întors pentru discuții ulterioare, deoarece cererile Hamas erau „delirante”.

El a spus că nu au rost negocierile mai departe până când Hamas nu va aduce modificări cererilor sale.

Netanyahu, vorbind cu reporterii, a mai spus că un acord diplomatic mai larg cu palestinienii nu poate fi încheiat decât prin negocieri directe, fără nicio condiție prealabilă.

Lasă un răspuns