Operațiunile Rusiei în Ucraina au costat probabil aproape 211 miliarde de dolari, susține un oficial american

Spread the love

Rusia a cheltuit probabil până la 211 miliarde de dolari pentru echiparea, desfășurarea și întreținerea trupelor sale pentru operațiunile din Ucraina, iar Moscova a pierdut peste 10 miliarde de dolari din cauza anulării sau amânării vânzării de arme, a declarat vineri un înalt oficial al apărării americane, relatează Reuters.

Costurile invaziei rusești în aproape doi ani sunt detaliate în momentul în care administrația președintelui Joe Biden încearcă să convingă Camera Reprezentanților a SUA să aprobe un pachet de asistență internațională de securitate de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

„Ne-ați auzit vorbind mult despre cât de esențial este ca Congresul SUA să adopte finanțarea suplimentară, astfel încât să putem continua să sprijinim Ucraina”, a spus oficialul reporterilor.

„Dar nu cred că am vorbit atât de mult despre costurile pe care Rusia le-a suportat deja și continuă să le suporte”, a spus oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Aproximativ 315.

000 de soldați ruși au fost fie uciși, fie răniți până acum, a adăugat oficialul.

Din februarie 2022, Ucraina a distrus sau a avariat cel puțin 20 de nave maritime medii și mari ale marinei ruse și un petrolier cu pavilion rusesc în Marea Neagră, a spus oficialul.

Lasă un răspuns