fanatik.ro: Cât de mult au contat protestele Salvați Roșia Montană în blocarea proiectului. Ce au spus firma canadiană și statul român în proces

Spread the love

În așteptarea verdictului în procesul Roșia Montană, unele voci au acuzat, cel puțin de o responsabilitate morală, mișcarea Salvați Roșia Montană.

La începutul acestei luni, informația care a ieșit pe surse dinspre Guvern a fost că România ar avea de plătit circa două miliarde de dolari despăgubiri către Gabriel Resources pentru abandonarea proiectului minier de la Roșia Montană.

În contextul în care scenariile pesimiste vorbesc de despăgubiri de până la 3,2 miliarde în acest caz, premierul Ciolacu a dat vina pe oponenții politici, mai exact fostul premier Dacian Cioloș.

Totuși, în sfera publică au apărut voci care au indicat responsabilitatea pentru eventualele despăgubiri către protestatarii care au ieșit în stradă în acei ani și care astfel, în opinia acestora, a forțat autoritățile de la acea dată să renunțe la acest proiect.

Responsabilitatea în acest caz ar fi una morală, însă una care i-ar privi pe liderii acelor mișcări de stradă și care i-ar absolvi pe liderii politici de la acea dată, susținători declarați ai proiectului de exploatare minieră.

Citește mai mult pe fanatik.

ro Articol susținut de fanatik.

ro

Lasă un răspuns