Ciolacu: Nu cred că reabilitarea Vilei Lac este o prioritate / Investiția, finanțată cu 56 milioane de euro din bani publici, este în consultare

Spread the love

Reabilitarea Vilei Lac 1, una dintre cele mai reprezentative clădiri de protocol la nivel înalt, construită în anul 1965 ar urma să fie reabilitată cu fonduri publice de peste 56 milioane de euro, potrivit unui proiect de act normativ scos în dezbatere publică.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că nu consideră că acest proiect este o prioritate.

Când vor începe lucrările de reabilitare a Palatului Victoria, activitatea Guvernului se va muta la Parlament, într-una din clădirile Senatului, reabilitată cu fonduri UE pentru Ministerul Dezvoltării, care va rămâne în vechiul sediu până când Guvernul își va relua activitatea la Palatul Victoria.

Un proiect de Hotărâre scos în dezbatere publică prevede reabilitarea, modernizarea, consolidarea construcții existente, refacerea peisageră curte, refacere împrejmuire pe aliniamentul stradal și dători la impbilul Vila Lac 1.

VEZI PROIECTUL DE HG PRIVIND REABIULITARE VILA LACValoarea totală a investiției, care va fi gestionată de Compania Națională de Investiții (CNI) este estimată la peste 280 milioane de lei (peste 56 milioane euro), pentru o perioadă de 2 ani.

Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării și prin bugetul SGG, alocat pentru Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Lasă un răspuns