Ungaria blochează noul pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei. Legătura pe care o are China cu acestă decizie

Spread the love

Ungaria a blocat aprobarea celui de-al 13-lea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei.

De data aceasta, decizia nu a fost determinată de dezacordul cu măsurile care vizează Rusia, ci din cauza Chinei, scrie Financial Times.

Ungaria blochează cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei Miercuri, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, Ungaria a fost singura ţară care s-a opus noului pachet de sancţiuni, care vizează aproape 200 de persoane şi entităţi din Rusia, China şi alte ţări care sunt considerate că ajută Rusia în invazia din Ucraina.

Potrivit sursei citate, un oficial a declarat că Ungaria nu a votat cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni ,,din cauza companiilor chinezeşti”.

Conducerea de la Budapesta s-a împotrivit sau a blocat în mai multe rânduri pachetele de măsuri propuse de Bruxelles, menite să pedepsească Rusia sau să ajute Ucraina.

Vezi mai multe articole din categoria externe O iniţiativă similară de anul trecut a fost blocată de mai multe state membre.

În cazul în care va fi aprobată, ar fi pentru prima dată când întreprinderile din China continentală şi India vor fi afectate de sancţiuni din partea UE.

Între timp, în cadrul aceleiaşi reuniuni, ambasadorii au ajuns în cele din urmă la un acord asupra textelor juridice necesare pentru lansarea pachetului de sprijin al UE pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, după două săptămâni de la adoptarea sa în unanimitate.

Lasă un răspuns