Grupare de români acuzată că a furat catalizatoare auto de peste 4 milioane de euro de la sute de firme din Franța, destructurată de anchetatori

Spread the love

Autorităţile judiciare din România și Franța au destructurat o reţea acuzată că a furat din Franța catalizatoare auto în valoare de peste patru milioane de euro.

Conform DIICOT și Poliției române, au fost păgubite aproape 400 de firme.

Poliția Română și DIICOT au anunțat, joi, că în 13 februarie polițiștii și procurorii au făcut 17 percheziții într-un dosar penal instrumentat de autoritățile judiciare din Franța, vizând fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociație de răufăcători în vederea săvârșirii unei infracțiuni și spălare a banilor.

Conform surselor citate, autoritățile franceze au formulat mai multe ordine europene de anchetă, după ce au stabilit că în perioada februarie 2022 – februarie 2024 membrii grupului organizat au comis mai multe furturi în zona de nord-vest a Franței.

Astfel, ei au furat catalizatoare auto în valoare de peste 4 milioane de euro, fiind păgubite 395 de firme.

Trei dintre membrii grupului, depistați în 13 februarie și pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare, au fost duși la parchetele curților de apel din Suceava și Craiova, care au formulat propuneri de arestare preventivă, pentru extrădarea acestora.

Ulterior, judecătorii au admis propunerile, dispunând arestarea preventivă a celor trei.

Pe parcursul perchezițiilor, la care au participat și patru anchetatori francezi, au fost identificate patru mașini de lux, care au fost ridicate în baza unor ordine de indisponibilizare, precum și sumele de 9.

600 euro, 3.

400 lei, bijuterii, telefoane mobile, tablete, laptopuri.

În același dosar, în urmă cu o săptămână a fost organizată și în Franța o acțiune similară, având loc percheziții în urma cărora au fost depistați alți membri ai grupului organizat.

Cinci dintre aceștia, cetățeni români implicați în furturile respective, au fost reținuți, potrivit IGPR și DIICOT.

Lasă un răspuns