Șeful Vămii București, reținut de DNA alături de alți patru funcționari. Sunt acuzați că luau mită de la oameni de afaceri care aduceau în țară mărfuri contrafăcute / Cine este Paul Petrof, vizat de DNA și în 2017, și ce avere declarată are

Spread the love

Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, a fost reținut alături de alți patru funcționari, fiind acuzați de procurorii DNA că au luat mită de la mai mulți oameni de afaceri care aduceau în țară mărfuri contrafăcute.

Paul Petrof – care anterior a condus Vama Constanța Sud Agigea – i-ar fi cerut unui om de afaceri plata unui avans de 50.

000 euro pentru a-și cumpăra un apartament, în schimbul „ajutorului” oferit pentru obținerea unor autorizații.

DNA a anunțat, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a șase persoane, între care directorul Direcției Regionale Vamale București, doi funcționari din instituție și un șef de birou în cadrul Autorității Vamale Române.

Este vorba despre:Ei urmează să fie duși la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă.

Alți doi funcționari de la Autoritatea Vamală Română și de la Direcția Regională Vamală București – Marin Marius și Gheorghe Demetrius – au fost plasați sub control judiciar, tot pentru luare de mită, în formă continuată.

În acest dosar, procurorii DNA au făcut marți percheziții la 20 de adrese din București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, inclusiv la Direcția Regională Vamală București.

Paul Petrof, șeful Vămii București, este un personaj care apare o dată la câțiva ani în vizorul public pentru diverse acuzații care i se aduc, precum angajări pe pile ori vămuirea contrabandei.

Chiar și DNA începuse în 2017 o acțiune împotriva sa despre care nu s-a mai auzit nimic.

El a continuat să-și desfășoare activitatea prin Vamă în diverse posturi de conducere, însă nu are publicat niciun CV.

Cotidianul.

ro scria în 2012 despre caracatița PDL și despre rețeaua serviciilor secrete, respectiv despre cum ar fi fost vămuită contrabanda, iar numelui său îi era atribuite zeci de mii de lei mită, bani care ar fi mers și la Sorin Blejnar, șef la ANAF în acea perioadă.

Ziuaconstanța.

ro spunea că aproximativ 25.

000 de lei ar fi luat vameşii de la Ploieşti, iar alţi aproximativ 40.

000 de lei s-ar fi dus la Paul Petrof.

Numele lui Paul Petrof se află și într-un comunicat al DNA din 2017 prin care s-a luat la acea vreme măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Infracțiunile care îl vizau erau: favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul se referă la declarații vamale false de import.

Practic, era acuzat că a pus la cale o strategie infracțională prin care au urmărit constituirea, în mod fraudulos, a unor documente vamale ce urmau a fi utilizate ulterior de către doi administratori, în cadrul proceselor civile aflate în curs.

Gândul.

info scria în 2023 despre afacerea „Mită la Otopeni” că timp de 6-9 luni ar fi cerut de la “Regele duty-free-urilor”, fără să plătească, diverse produse, precum băuturi alcoolice, parfumuri, cosmetice.

Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, deține, împreună cu soția sa, patru terenuri, trei apartamente și o casă, conform celei mai recente declarații de avere, din iunie 2023.

Șeful Vămii București are și un credit de 110.

000 de lei, scadent în anul 2025.

Pentru anul 2022, Paul Petrof a declarat venituri de 28.

063 de lei de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Ploiești și încă 86.

567 de lei ca șef al Vămii București.

În total, veniturile acestuia pentru anul 2022 au însumat 114.

630 de lei.

Paul Petrof deține, împreună cu soția sa, patru terenuri:Toate cele patru terenuri sunt din județul Dâmbovița, în localitatea Poiana.

Soții Petrof dețin și trei apartamente și o casă de locuit:

Lasă un răspuns