Ciolacu, către românii din Italia: În anumite domenii, dacă vă întoarceți în România, veți câștiga la fel sau poate mai mult / La ce suntem însă restanți – VIDEO

Spread the love

„În Italia este o diasporă de peste un milion de români.

Nici nu știi, ca și prim-ministru, dacă este o bucurie sau nu”, a declarat miercuri la Roma premierul Marcel Ciolacu la o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din Italia.

În contextul crizei de forță de muncă din România, Ciolacu le-a transmis că în anumite domenii, dacă s-ar întoarce în țară, ar câștiga chiar mai bine decât în Italia, dar a admis că avem restanțe la serviciile publice, învățământ și sănătate.

Aflat în vizită de lucru în Roma, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri cu primarul orașului, Roberto Gualtieri, și cu reprezentanți ai comunității de români din Italia.

Premierul a susținut că fondurile europene și banii și reformele din PNRR reprezintă ultimul tren al României, care ar putea aduce felul nostru de a funcționa administrativ la fel ca și în celelalte state europene.

În acest sens, Ciolacu a subliniat că învățământul a primit pentru acest an o alocare de 4,1% din PIB, bani care se vor duce pe creșterea salariilor profesorilor, dar și de miliarde de euro, aproximativ 3 miliarde de euro investiții în infrastructură.

Premierul Marcel Ciolacu se află, miercuri şi joi, într-o vizită de lucru la Roma, unde va participa la cea de-a treia şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

Ciolacu va fi primit în audienţă și de Papa Francisc, la Vatican.

Lasă un răspuns