Zelenski plănuiește un tur al țărilor vest-europene pentru cere mai mult ajutor armat

Spread the love

Președintele Volodimir Zelenski ar putea vizita în curând mai multe capitale vest-europene pentru a le îndemna să-și mărească ajutorul pentru Ucraina pe fondul încetinirii finanțării SUA, relatează Bloomberg, potrivit Ukrainska Pravda.

Sursele Bloomberg au spus că vizitele lui Zelenski în capitalele europene ar putea avea loc în contextul în care acesta va participa la Conferința de Securitate de la München din 16-18 februarie.

Zelenski va vizita probabil Parisul și Berlinul ca parte a călătoriei, spun sursele Bloomberg, subliniind că planurile nu sunt confirmate.

De asemenea, este discutată și o vizită la Londra.

Sursele Bloomberg au adăugat că Zelenski intenționează să se concentreze pe ajutorul militar și pe semnarea acordurilor de garantare a securității.

Vizitele președintelui nu sunt niciodată anunțate în prealabil din motive de securitate și nu a existat nicio confirmare oficială din partea niciuneia dintre țările în cauză.

Au existat informații săptămâna trecută conform cărora Zelenski ar urma să facă a treia vizită în Germania de la începutul agresiunii pe scară largă a Rusiei.

Sursele Bloomberg au adăugat că Zelensky intenționează să se concentreze pe ajutorul militar și pe semnarea acordurilor de garantare a securității.

Vizitele președintelui ucrainean nu sunt niciodată anunțate în prealabil din motive de securitate și nu a existat nicio confirmare oficială din partea niciuna dintre țările în cauză.

Lasă un răspuns