VIDEO Ciolacu, întrebat de ce s-au blocat discuţiile în coaliţie: Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? / Eu nu-l jignesc pe Ciucă, deci nu-i voi cere ca PNL să renunţe la candidat

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu a susținut, marţi, că discuţiile în coaliţie nu s-au blocat și că au fost luate mai multe decizii la ultima întâlnire, dar că nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor, care „s-ar putea ca mai mult să încurce, decât să ajute”.

Întrebat de jurnaliști de ce s-au blocat discuțiile de luni din coaliție, Ciolacu a susținut că au fost luate decizii pe urgențele legislative.

Chestionat unde nu s-au înțeles PNL şi PSD privind comasarea alegerilor, liderul PSD a răspuns: „Specificul fiecăruia şi nu avem toate informaţiile cum se vor desfăşura aceste alegeri, ţinând cont că sunt suprapuse.

Să nu cumva să încurcăm (.

.

.

) să viciem lucrurile”.

Ciolacu a mai spus că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face o analiză legislativă în această perioadă.

Întrebat dacă s-a discutat despre renunţarea la Primăria Capitalei, astfel încât PNL să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a răspuns: „Nu a condiţionat nimeni nimic (.

.

.

) Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă, deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat, în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu mi-ar cere acest lucru, pentru că m-ar jigni”.

Liderii PSD și PNL nu au ajuns, luni, la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile electorale din 2024.

La masa negocierilor PSD solicită un acord și o decizie pe toate cele patru tipuri de alegeri și împărțirea tuturor candidaturilor în Coaliție.

Mărul discordiei care blochează discuțiile este de fapt candidatura la alegerile prezidențiale.

PSD îl dorește Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie, în timp ce liberalii vor să fie Nicolae Ciucă.

În acest context, există foarte mari șanse ca alegerile locale să nu fie comasate cu cele europarlamentare și toate scrutinele să se desfășoare la termen.

O nouă întâlnire a Coaliției ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni și blocaj în Coaliție: Liderii PSD și PNL nu se înțeleg pe candidatul la prezidențiale / Comasarea alegerilor s-ar putea anula

Lasă un răspuns