Reacția Kajei Kallas după ce Rusia a dat-o în urmărire: Nu mă va reduce la tăcere / KGB-ul a emis mandatul de arestare când bunica și mama au fost deportate

Spread the love

Kaja Kallas, premierul estonian, a denunțat marți „tactica obișnuită de intimidare” din partea Rusiei, după ce ea, ministrul culturii al Lituaniei și membri ai parlamentului leton au fost dați în urmărire de către Ministerul rus de Interne, relatează AFP.

Russia’s move is nothing surprising.

This is yet more proof that I am doing the right thing – the #EU’s strong support to #Ukraine is a success and it hurts Russia.

1/Kallas, secretarul de stat al Estoniei Taimar Peterkop, ministrul culturii lituanian Simonas Kairys și aproximativ 60 din cei 100 de membri ai parlamentului leton anterior, care și-a încheiat mandatul în noiembrie 2022, au fost trecuți de Rusia pe lista urmăriților într-un dosar penal.

Kairys a declarat pentru Reuters că ordinul de arestare „înseamnă că am acționat activ și într-un mod principial”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că premierul estonian este urmărit pentru „profanarea memoriei istorice”.

Agenția de stat rusă TASS a relatat că oficialii baltici au fost acuzați de „distrugerea monumentelor soldaților sovietici”, fapte care se pedepsesc cu o pedeapsă de 5 ani de închisoare conform Codului penal rus.

Lasă un răspuns