Liderii PNL și PSD recunosc informal: Calendarul comasării alegerilor ar fi picat / Ciucă: Orice prelungire dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are rost să mai discutăm

Spread the love

Liderii PNL se reunesc, marţi, la ora 19.

00, în ședința Biroului Politic pentru a discuta despre eșecul negocierilor din Coaliție.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.

ro că liderii PNL și-au asumat alături de Nicolae Ciucă decizia de a strânge rândurile și de a intra în toate cele patru rânduri de alegeri fără nicio înțelegere cu PSD.

În acest sens, în ședința Biroului Politic ar urma să fie anulată decizia convocării Consiliului Național al PNL, întâlnire programată pentru duminică (pentru a valida calendarul alegerilor comasate).

Înainte de ședința Coaliției, liberalii au făcut calcule în ceea ce privește scorul la alegerile europarlmentare fără o comasare cu alegerile locale.

Potrivit surselor HotNews.

ro, liderii PNL ar fi convenit să nu cedeze în fața solicitării partenerilor de a susține un candidat comun la prezidențiale din partea PSD.

„Ne putem asuma un scor de 17%-18% în 9 iunie, fără o comasare.

Trebuie să strângem rândurile în jurul lui Nicolae Ciucă orice s-ar întâmpla”, ar fi fost concluzia la care liderii PNL au ajuns după negocierile eșuate cu PSD.

Informal, atât liberalii, cât și social-democrații susțin că sunt șanse minime ca negocierile să aibă un rezultat pozitiv, iar dacă decizia va rămâne neschimbată ,„toate alegerile vor fi la termen”.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, despre comasarea alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună: „Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”.

Înrebat despre tensiuni în coaliţie pe această temă, Ciucă a răspuns: „Eu consider că suntem oameni responsabili.

(.

.

) Ne asumăm fiecare să urmăm cursul în această jumătate de an electorală, ca atare mai abitir este nevoie de stabilitatea coaliţiei şi de derularea programului de guvernare”.

Tot marți, liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a spus că discuţiile în coaliţie nu s-au blocat, fiind luate mai multe decizii în ultima întâlnire, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza „specificului fiecăruia”.

Lasă un răspuns