Washingtonul se opune unei ofensive israeliene „pe scară largă” la Rafah

Spread the love

Statele Unite se opun în continuare unei operațiuni militare israeliene de amploare la Rafah, în lipsa unor măsuri de protecție a civililor din acest oraș palestinian de la granița cu Egiptul, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, potrivit AFP.

„Fără un plan credibil în acest sens, pe care ei (Israelul) sunt capabili să îl pună în aplicare, nu susținem o operațiune militară pe scară largă” în Rafah, a declarat el reporterilor.

Washingtonul nu consideră că operațiunea armatei israeliene care a eliberat luni doi ostatici reținuți la Rafah, ucigând în același timp aproximativ o sută de persoane în bombardamente, potrivit Ministerului Sănătății din Hamas, a fost o ofensivă de mare amploare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un acord între Israel și Hamas, care să permită eliberarea ostaticilor din Gaza în schimbul unei pauze a luptelor, rămâne „posibil”, a subliniat de asemenea Miller.

„Credem că beneficiile unei pauze și ale unui acord cu privire la ostatici ar fi enorme, în primul rând, evident, pentru ostaticii care ar fi eliberați, dar și pentru operațiunea umanitară din Gaza, precum și pentru capacitatea noastră de a începe să căutăm o soluție reală, viabilă și durabilă la acest conflict”, a declarat el.

Moartea „sfâșietoare” a lui Hind Rajab, o fetiță de 6 aniPurtătorul de cuvânt al diplomației americane a cerut în sfârșit Israelului să investigheze „urgent” moartea „sfâșietoare” a lui Hind Rajab, o fetiță de 6 ani care a fost găsită moartă sâmbătă în orașul Gaza după ce a cerut ajutor timp de ore întregi.

Potrivit familiei sale și Hamas, ea a fost ucisă de armata israeliană.

„Am cerut autorităților israeliene să ancheteze urgent acest incident”, a declarat Matthew Miller.

„Este o poveste sfâșietoare, sfâșietoare pentru acest copil și, bineînțeles, au fost mii de alți copii care au murit ca urmare a acestui conflict”.

Dispariția fetiței în urmă cu aproape două săptămâni și apelurile sale emoționante înregistrate de serviciile de urgență în timpul orelor în care a supraviețuit într-o mașină în mijlocul unei operațiuni israeliene au fost relatate pe larg pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns