VIDEO Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă „Zircon” săptămâna trecută – Institutul de cercetare Kiev

Spread the love

Rusia a lansat o rachetă hipersonică „Zircon” în timpul unui atac asupra Ucrainei din 7 februarie, a declarat luni şeful Institutului de Expertize Criminalistice din Kiev, un organism de cercetare ştiinţifică, relatează Reuters.

Oleksandr Ruvin, directorul, a citat analize preliminare pe canalul său Telegram.

„Acest lucru este evidențiat de marcarea pieselor și fragmentelor, identificarea componentelor și pieselor și caracteristicile tipului corespunzător de armă”, a spus el.

⚡️According to preliminary information, we do have the fact that the 🇷🇺Russians used the 3M22 Zircon missile.

This is evidenced by markings on parts and fragments, identification of components and parts, features of the corresponding type of weapon, said Oleksandr Ruvin, director… pic.

twitter.

com/xjik3E1wYKÎn total, pe 7 februarie, potrivit fostului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Rusia a lansat 44 de rachete și 20 de drone asupra Ucrainei.

Din acest total de 64 de dispozitive, forțele ucrainene au interceptat 29 de rachete de croazieră și 15 drone, potrivit aceleiași surse.

Ca de obicei, Ministerul rus al Apărării a susținut că a vizat doar ținte militare și că acestea „au fost toate distruse”.

La Kiev, resturi de la o rachetă doborâtă au căzut pe o clădire rezidențială cu 17 etaje dintr-un district din sud, provocând distrugeri și un incendiu.

Atacul a provocat moartea a cel puțin 4 persoane în capitală și a rănit alte 40.

Lasă un răspuns