Tensiuni și blocaj în Coaliție: Liderii PSD și PNL nu se înțeleg pe candidatul la prezidențiale / Comasarea alegerilor s-ar putea anula

Spread the love

Liderii PSD și PNL nu a ajuns luni la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile electorale din 2024.

Dincolo de declarațiile oficiale, mărul discordiei în Coaliție o reprezintă candidatura la alegerile prezidențiale.

PSD dorește ca PNL să-l susțină pe Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie în timp ce liberalii refuză și îl propun pe Nicolae Ciucă.

Discuțiile s-au blocat, o nouă întâlnire ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

„Situația este complicată și tensionată în interiorul Coaliției”, susțin surse politice din ambele partide pentru HotNews.

ro.

La nivel oficial, social-democrații nu recunosc că negocierile sunt blocate din cauza candidatului comun la alegerile prezidențiale însă neoficial lideri ca Sorin Grindeanu și Mihai Tudose fac presiuni în interiorul PSD pentru tranșarea candidaturilor pentru funcțiile din stat, inclusiv președintele României.

Liberalii au mers la întâlnirea cu liderii PSD cu mandatul de a nu ceda candidatul la prezidențiale cu riscul de a renunța la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

„Au fost discuții și cu președintele Klaus Iohannis.

PNL nu cedeaza candidatura la prezidențiale PSD-ului cu riscul de a nu se face nicio comasare.

Ne asumăm un procent de 15% la europarlamentare și vom vedea după aceea ce se va întâmpla”, au explicat surse liberale pentru HotNews.

ro.

Principala problemă și neînțelegere o constituie candidatura la prezidențiale.

Liberalii își doresc candidatura la prezidențiale și sunt dispuși să ofere social-democrațiilor restul puterii administrative și executive pentru a obține acest lucru.

„PNL nu renunță la candidatura la prezidențiale chiar dacă s-ar rupe Coaliția”, susțin sursele HotNews.

ro.

De partea cealaltă, liderii PSD fac presiuni asupra lui Marcel Ciolacu să nu cedeze candidatura la prezidențiale.

În prezent nu este clar dacă liderul PSD își dorește să intre în competiția pentru prezidențiale.

Cert este că în interiorul PSD, lideri locali apropiați de Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose insistă ca partidul să fie cel care va da candidatul la prezidențiale.

Ciolacu se confruntă și cu presiunea Gabrielei Firea de a fi nominalizată drept candidatul partidului la primăria Capitalei.

Situația se complică pentru liderul PSD în contextul în care Paul Stănescu, un alt greu al partidului, o sprijină pe Gabriela Firea.

Știrea se actualizează

Lasă un răspuns