Mircea Geoană, despre o candidatură la președinție: Au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD

Spread the love

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus luni seară că liderii PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinția României susținut de PSD.

El a mai spus că decizia lui ca potențial candidat va fi anunțată când va veni momentul.

„Dacă ar fi ceva ce mi-aș dori, aș vrea ca o dată în 30 de ani să nu votăm cu răul cel mai mic”, iar „între un candidat de partid și unul al poporului, va câștiga întotdeauna unul al poporului”, a mai spus Geoană.

Reamintim că prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus la sfârșitul lunii ianuarie că dacă Mircea Geoană ar vrea să aibă susținerea formațiunii pentru o candidatură la funcția de președinte al României „în primul rând trebuie să aibă o discuţie cu noi, să revină în partid”, iar „împreună să luăm decizia cea mai bună pentru ca stânga să dea viitorul preşedinte al României”.

Un sondaj INSCOP publicat pe 5 februarie a arătat că secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană şi primarul Clujului Emil Boc au peste 30% cotă de încredere în rândul românilor.

Geoană este prima opțiune a românilor la prezidențiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9% și Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj publicat de INSCOP pe 31 ianuarie.

Lasă un răspuns