Atac cibernetic în mai multe spitale din București și din țară / Ce unități medicale au fost afectate

Spread the love

Mai multe spitale din București și din țară sunt afectate de un atac cibernetic.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis că problema este în curs de rezolvare, fiind vorba despre un atac de tip ransomware.

„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat în cursul zilei de astăzi cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România.

Mai multe spitale sunt afectate de atac.

În acest moment, o echipă de specialiști ai DNSC s-a deplasat la fața locului, pentru investigarea incidentului cibernetic”, conform unui comunicat de presă.

DNSC recomandă ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru a se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor, aceasta reprezentând o prioritate.

În Bucureşti, printre unităţile sanitare afectate se află spitalele „Marius Nasta” şi „Bagdasar Arseni”, Colţea şi Fundeni.

„Vom reveni cu detalii pe măsură ce obținem mai multe informații referitor la entitățile afectate.

Recomandăm ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru a se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice și a datelor! Aceasta este prioritatea la acest moment”, conform DNSC.

Ransomware-ul este un malware (software malițios) ce împiedică accesul la fișiere sau chiar la întregul sistem informatic infectat, până la plata unei „recompense” (ransom).

Lasă un răspuns