Trump asmute Rusia pe aliaţii NATO / Mesajul care face România să tremure: Ţările care nu investesc în apărare sunt criminale, Rusia le va ataca / Casa Albă: situaţie înfricoşătoare şi nebună

Spread the love

La un miting de la Conway, Carolina de Sud, Donald Trump a spus că nu va ezita să „încurajeze” Rusia să atace ţările NATO care nu îşi respectă angajamentele financiare, declaraţie la care Casa Albă a reacţionat spunând că este o situaţie „înfricoşătoare şi nebună”.

Trump asmute Rusia pe ţările NATO Socotit mai degrabă un amic al lui Putin decât un rival al preşedintelui rus, Trump a repetat mesajul din perioada în care era preşedinte, când a urecheat ţările care erau reticente în a-şi spori contribuţia pentru apărare la 2% din PIB-ul lor.

.

În Carolina de Sud, Trump a povestit că, la o întâlnire a NATO, i-a spus unui anume şef de stat că Statele Unite, sub conducerea sa, nu va apăra nicio ţară considerată „delincventă”, adică nu-şi respectă angajamentul faţă de NATO.

Vezi mai multe articole din categoria social „Preşedintele unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: „Ei bine, dacă nu plătim şi dacă suntem atacaţi de Rusia, cine ne va proteja?”.

Trump i-ar fi răspuns: „Nu plăteşti, eşti un criminal! Nimeni nu te-ar proteja.

De fapt, i-aş încuraja să facă ce vor.

Trebuie să plăteşti, trebuie să-ţi plăteşti facturile”.

„Încurajarea invaziei aliaţilor noştri cei mai apropiaţi de către regimuri ucigaşe este îngrozitoare şi nebună şi dăunează securităţii noastre naţionale, stabilităţii globale şi economiei noastre”, a comentat Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Până în 2022, şapte ţări aliate (acum sunt 31) şi-au cheltuit cel puţin 2% din PIB pentru apărare.

În 2014, când Rusia a ocupat Crimeea, erau doar 3 astfel de ţări.

   

Lasă un răspuns