LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 718. Kievul, atacat peste noapte / Rusia a anulat contractul de închiriere al ambasadei Ucrainei la Moscova / Putin, comparat cu Hitler

Spread the love

Ucraina îl compară pe Putin cu Hitler.

Războiul din Ucraina, ziua 718.

Rusia a anulat contractul de închiriere al ambasadei Ucrainei la Moscova / Numărul victimelor după atacul de la Herson creşte / Putin, comparat cu Hitler Forţele aeriene ucrainene au anunţat că, în cursul nopţii, armata rusă a lansat un atac cu drone Shaded asupra a nouă regiuni, 40 din 45 de vehicule fără pilot au fost doborâte.

Şeful administraţiei militare de la Kiev, Sergi Popka, a declarat că toate dronele lansate deasupra capitalei au fost distruse.

Pe lângă regiunea Kiev, au fost atacate Vinnişia, Jitomir, Kirovograd, Mikolaiv, Cherkasi, Odessa, Dnepropetrovsk şi Herson.

Oraşul Mikolaiv, din sud, a fost vizat în mod deosebit, cu numeroase explozii, incendii şi pagube produse.

Forţele de Apărare a Ucrainei de Sud au raportat că atacul a durat mai mult de cinci ore şi jumătate: „Prioritatea inamicului a fost din nou fâşia de coastă, infrastructura şi instalaţiile agricole”.

Vezi mai multe articole din categoria social În această sâmbătă, o mică mulţime de oameni s-a adunat în faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut, chiar sub zidurile Kremlinului, pentru a cere întoarcerea de pe front a membrilor familiei trimişi la luptă în Ucraina.

Kievul este din nou atacat.

În cursul nopţii dintre sâmbătă şi duminică, forţele ruse au lansat mai multe drone împotriva capitalei, unde a intrat în acţiune apărarea antiaeriană.

  O femeie de 63 de ani a murit, iar fiul ei de 43 de ani a fost rănit într-un atac rusesc care a lovit aseară satul Tokarivka, din regiunea Herson, aflată în sudul Ucrainei.

Autorităţile locale au făcut cunoscut acest lucru „A-l intervieva pe Putin în 2024 este ca şi cum îi dai cuvântul lui Hitler în 1944.

El nu trebuie ajutat să răspândească minciuni sângeroase”.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a spus acest lucru pe reţelele de socializare, comentând interviul jurnalistului american Tucker Carlson cu preşedintele rus.

„Astăzi l-ai lăsat pe Putin să-şi răspândească propaganda genocidă nebună, iar a doua zi loveşte Harkovul, ucigând şapte oameni”, adaugă Kuleba, „ruşii au ars de vii un bărbat paralizat şi soţia lui, precum şi o întreagă familie de cinci: părinţi tineri, copiii lor în vârstă de patru şi şapte şi un nou-născut”.

Municipalitatea din Moscova a anulat contractul de închiriere pentru ambasada Ucrainei – o reşedinţă de secol al XVIII-lea în centrul oraşului – după ce Kievul a făcut acelaşi lucru cu ambasada Rusiei.

„Principiul reciprocităţii se aplică în diplomaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe la Moscova, Maria Zaharova.

Ambasada era însă închisă din 24 februarie 2022, de la începutul războiului.

Şi în săptămânile următoare au fost închise şi consulatele ucrainene din mai multe oraşe ruseşti.

În aprilie anul trecut, municipalitatea de la Kiev a anulat contractul de închiriere al ambasadei Rusiei.

 

Lasă un răspuns