VIDEO Zelenski continuă schimbările din Armata Ucrainei și a numit noii adjuncți ai lui Sîrski și Șaptala

Spread the love

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat mai multe schimbări în conducerea militară a Ucrainei în timpul discursului său de seară din 10 februarie, numind doi noi adjuncți ai comandantului șef Oleksandr Sîrski și trei noi adjuncți ai șefului Statului Major General Anatolii Bargîlevîci, relatează presa ucraineană.

Reaimntim că Zelenski l-a numit pe Sîrski să-l înlocuiască pe generalul Valeri Zalujnîi pe 8 februarie.

Apoi l-a numit pe Bargîlevîci în locul generalul-locotenentului Serhii Șaptala pe 9 februarie la conducerea Statului Major General.

Atât Zalujnîi, cât și Șaptala au condus armata Ucrainei încă de dinainte de invazia pe scară largă.

Today, I had meetings with military and government officials.

We are continuing the management renewal process in Ukraine’s Defense Forces.

Taking over duties are people who are well-known in the army and know well what the army needs.

This war’s combat commanders, whose… pic.

twitter.

com/V2pOYo9bnzColonelul Vadim Suharevskîi, comandantul Brigăzii 59 Separate de Infanterie Motorizată, a fost numit unul dintre adjuncții lui Sîrski.

Suharevskîi se va concentra pe sistemele fără pilot și pe dezvoltarea utilizării dronelor de către armată, potrivit lui Zelenski.

Un al doilea adjunct al lui Sîrski este colonelul Andrii Lebedenko care se va concentra pe „inovație, în special pe componenta tehnologică a armatei și a sistemelor de luptă”, potrivit lui Zelenski.

Zelenski a numit, de asemenea, trei dintre adjuncții lui Bargîlevîci, Volodimir Horbatiuk, Oleksii Șevcenko și Mihailo Drapatîi.

Sarcina lui Horbatiuk este să se asigure că toate sediile centrale înțeleg ce se întâmplă în „front 100%”, a spus Zelenski.

Șevcenko se va concentra pe logistică, în timp ce Drapatîi este „responsabil pentru pregătirea de înaltă calitate a armatei noastre”.

„Acum, oamenii care sunt bine cunoscuți în armată și care știu ei înșiși bine de ce are nevoie armata, preiau noi îndatoriri”, a spus Zelenski, remarcând utilitatea experienței lor de luptă.

„Toată experiența reală a comandanților de luptă, a brigăzilor de luptă și a unităților noastre, care au construit un sistem de înaltă calitate de instruire a soldaților”, trebuie implementată pentru succesul Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus Zelenski.

Înlocuirea lui Zalujnîi a venit după ce în presă au apărut zvonuri din noiembrie despre dezacordurile dintre Zelenski și și fostul șef al Forțelor Armate.

Lasă un răspuns