O localitate din Franța a interzis scrollat-ul în public, într-o luptă împotriva „invaziei” smartphone-urilor

Spread the love

Localitatea Seine-Port cu o populație de mai puțin de 2.

000 de persoane, a votat weekendul trecut, în cadrul unui referendum, pentru a restricționa utilizarea smartphone-urilor în public, interzicând adulților și copiilor să scrolleze pe telefoane în timp ce merg pe jos, pe stradă, în timp ce stau cu ceilalți pe o bancă din parc, în cafenele sau în timp ce mănâncă în restaurante.

Cei care ar putea consulta Google Maps pe telefon atunci când nu știu direcția, sunt în schimb încurajați să ceară indicații de orientare, relatează The Guardian.

Satul a aprobat, de asemenea, o serie de reguli pentru familii privind utilizarea dispozitivelor electronice de către copii: fără ecrane de orice fel dimineața, fără ecrane în dormitoare, fără ecrane înainte de culcare sau în timpul mesei.

Dacă părinții adolescenților semnează un acord scris de a nu oferi copilului lor un smartphone înainte de vârsta de 15 ani, primăria va pune la dispoziție copilului un telefon de modă veche doar pentru apeluri.

„Sunt total în favoarea acestui lucru”, a spus Ludivine, de 34 de ani, care are doi copii, de unu, respectiv patru ani.

„Unii spun că este un atac asupra libertăților, dar eu nu cred.

Este vorba despre creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul telefoanelor în viața noastră”, a adăugat ea.

La vot s-au prezentat în total 277 de persoane – aproximativ 20% din votanți – cu 54% în favoarea noului regulament local.

Primarul, Vincent Paul-Petit, al partidului de dreapta Les Républicains, va redacta acum un decret municipal privind utilizarea smartphone-urilor, primul de acest fel din Franța.

Lasă un răspuns