Israel pregăteşte o altă ofensivă majoră: Netanyahu a ordonat armatei să planifice evacuările din Rafah

Spread the love

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să se pregătească pentru evacuarea civililor din oraşul Rafah, situat în sudul Gazei, înainte de o ofensivă extinsă împotriva Hamas, scrie BBC.

Israel pregăteşte o altă ofensivă majoră: Netanyahu ordonă armatei să planifice evacuările din Rafah Benjamin Netanyahu le-a cerut oficialilor militari şi de securitate să „prezinte cabinetului un plan combinat pentru evacuarea populaţiei şi distrugerea batalioanelor” Hamas, a declarat vineri biroul său.

„Este imposibil să se atingă obiectivul războiului fără a elimina Hamas şi lăsând patru batalioane Hamas în Rafah.

Dimpotrivă, este clar că activitatea intensă din Rafah necesită ca civilii să evacueze zonele de luptă”, se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, Netanyahu a declarat că a ordonat trupelor să se „pregătească să opereze” în Rafah şi că „victoria totală” a Israelului asupra Hamas este la doar câteva luni distanţă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Aproximativ 1,5 milioane de palestinieni se află în Rafah, unde s-au refugiat din restul teritoriului.

Statele Unite au avertizat Israelul că o invazie în Rafah ar fi un „dezastru”, în timp ce UE şi ONU şi-au exprimat îngrijorarea.

Grupurile umanitare spun că nu este posibilă evacuarea tuturor locuitorilor din oraş.

Lasă un răspuns