Ciolacu, după atacurile rusești pe Dunăre: Rusia nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face / „Nu se justifică”

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Rusia nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi nici nu o va face, după ce azi-noapte locuitorii din Tulcea și Galați au primt mesaje Ro-Alert pe fondul atacului Kremlinului asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

El a subliniat că România n-a fost niciodată mai sigură, din punct de vedere militar, cum este acum.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, dacă va lua măsuri în condiţiile în care s-au intensificat atacurile asupra Ucrainei, în apropierea graniţei cu România.

El a adăugat că populaţia este informată de aceste atacuri prin mesaje Ro-Alert şi că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar.

El a adăugat că România nu este în pericol de a intra în război.

Rusia a atacat din nou, în noaptea de vineri spre sâmbătă, porturile din Ucraina, iar autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone.

Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, nefiind raportate pătrunderi neautorizate.

Lasă un răspuns