Marcel Ciolacu, despre litigiul privind Roșia Montană: „O să ne descurcăm, şi dacă pierdem şi dacă câştigăm”

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri despre litigiul privind Roşia Montană că o să ne descurcăm şi dacă pierdem şi dacă câştigăm, transmite News.

ro.

„Veţi afla tot adevărul, cu documente, cum sunt ferm convins că o să aflăm adevărul şi în ceea ce priveşte vaccinurile”, a mai spus premierul.

Premierul a fost întrebat la Constanţa despre litigiul privind Roşia Montană, el afirmând că încă nu s-a anunţat nicio decizie în acest caz.

„S-a întâmplat, este o decizie? Haideţi să aşteptăm.

Eu ce vă promit este că o să ne descurcăm, şi dacă pierdem şi dacă câştigăm.

E adevărat, dacă o să câştigăm o să ne fie mai uşor.

Al doilea lucru pe care îl promit, veţi afla tot adevărul, cu documentele şi toţi românii trebuie să ştie acest adevăr, cum sunt ferm convins că o să aflăm adevărul şi în ceea ce priveşte vaccinurile.

Să aşteptăm decizia”, a arătat Ciolacu.

El a menţionat că se vor găsi soluţii.

„Şi ce facem, închidem România şi plecăm acasă şi fugim cu toţii? O să găsim soluţii, cum este şi normal.

Să aşteptăm o decizie, eu sunt prim-ministru nu sunt nici magistrat, nici avocat”, a mai afirmat Ciolacu.

Tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID) ar putea lua vineri decizia în procesul intentat României de către Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care zona a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, care a vorbit joi despre această posibilitate, a evitat să răspundă cum va plăti statul român despăgubiri de două miliarde de dolari, el spunând că, după comunicarea deciziei, între cele două părți va fi stabilit un „calendar de despăgubire”.

Lasă un răspuns