VIDEO Discursul lui Zelenski despre noua conducere Forţelor Armate ale Ucrainei: Dacă un general nu cunoaşte linia frontului, el nu serveşte Ucraina / Era un sentiment de stagnare care a afectat starea de spirit a populaţiei

Spread the love

Preşedintele Volodimir Zelenski și-a motivat joi în alocuţiunea sa video zilnică în care se adresează compatrioţilor schimbarea conducerii Forțelor Armate spunând că era „sentiment de stagnare” în lupta împotriva rușilor și că „avem nevoie de o abordare diferită, în special în ceea ce priveşte rotaţiile”.

„Toţi cei a căror experienţă va servi la reînnoirea Forţelor Armate sunt selectaţi cu atenţie”, a spus Zelenski.

El precizează că i-a propus generalului Zalujni să continue să facă parte din echipa statului ucrainean.

„I-aş fi recunoscător pentru consimţământul său”, spune preşedintele.

Liderul ucrainean precizează că în discuţia cu Zalujni, una dintre „sutele” conversaţii pe care le-a avut cu el în timpul războiului, a făcut analiza situaţiei de pe front.

„Am discutat despre linia frontului.

Ameninţări, direcţii, toate provocările.

Avdiivka – acţiunile extraordinare ale soldaţilor noştri şi dificultăţile extraordinare în apărarea oraşului.

Direcţia Zaporojie este una foarte dificilă.

Direcţiile din sud – provocări pentru regiunea Harkov.

Capacităţile Ucrainei din acest an.

Al treilea an de război total”, a sumarizat preşedintele.

Zelenski a explicat însă că fiecare an al războiului început în 24 februarie 2022, când Rusia şi-a început invazia la scară largă în Ucraina, a avut propriul său caracter şi este nevoie ca 2024 să fie anul decisiv pentru atingerea obiectivelor Ucrainei.

Preşedintele a dezvăluit că în prezent, în armata ucraineană sunt înrolaţi aproape un milion de oameni, dar până acum, spune el, majoritatea dintre ei nu au experimentat linia frontului la fel de mult ca o minoritate care se află pe linia frontului, luptând efectiv.

El spune că se aşteaptă şi la alte schimbări în cadrul Forţelor Armate ale Ucrainei în viitorul apropiat şi a cerut „un plan de acţiune realist şi detaliat pentru Forţele Armate ale Ucrainei pentru 2024”, care să ţintă cont de situaţia reală de pe câmpul de luptă acum şi de perspective.

Preşedintele a dat şi câteva linii directoare pentru noul plan, reliefând în acelaşi timp probleme şi disfuncţionalităţi pe care le-a depistat:- Fiecare brigadă de luptă din prima linie ar trebui să primească arme occidentale eficiente – ar trebui să existe o redistribuire echitabilă a acestor arme în favoarea primei linii a frontului.

– Trebuie rezolvate problemele logistice.

Avdiivka nu ar trebui să aştepte ca generalii să afle unde sunt dronele lor blocate în depozite, a punctat Zelenski.

– Fiecare general trebuie să cunoască linia frontului.

Dacă un general nu cunoaşte linia frontului, el nu serveşte Ucraina, avertizează preşedintele.

– Trebuie corectate nivelurile excesive şi nejustificate ale personalului.

– Trebuie să construim un sistem eficient de rotaţii în armată.

Experienţa anumitor brigăzi de luptă ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a unităţilor Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, unde există un astfel de sistem, poate fi folosită ca bază.

Rotaţiile sunt o necesitate.

– Există o necesitate clară de a îmbunătăţi calitatea pregătirii soldaţilor – doar soldaţi instruiţi pentru linia întâi.

Zelenski a reamintit că un nou tip de forţă este în curs de creare în cadrul Forţelor Armate, o secţiune dedicată dronelor pe care o anunţase la începutul acestei săptămâni – Forţa sistemelor fără pilot.

Primul comandant urmează să fie numit, a menţionat Zelenski, precizând că noul comandant-şef al armatei, generalul Sîrski îşi va prezenta echipa în zilele următoare „pentru a reporni Forţele Armate ale Ucrainei”.

Citește și:Cine este Oleksandr Sîrski, supranumit „Leopardul zăpezilor”, noul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei

Lasă un răspuns